30.09.2014 00:11

Reabilitări și modernizări cu bani de la buget

Reabilitări și modernizări cu bani de la buget
Galerie foto

❚ După ce anul trecut, Căminul cultural din satul Finta a fost reabilitat prin eforturi bugetare proprii, anul acesta a venit rândul grădiniței Bechinești

PETRE DRĂGUȚOIU


Comuna Finta, situată în estul județului Dâmbovița, are o populație de 4700 de locuitori.

„Din punct de vedere demografic, populația se află într-o scădere ușoară față de ultimul recensământ, sporul natural fiind negativ”, ne-a precizat primarul localității, ec. Florentin Oprea.

La categoria dotări medicale, în comună există două dispensare (unul în satul de centru și altul în satul Gheboaia), cu câte un medic și asistente, un cabinet stomatologic în satul Finta, cu medic și asistente, și trei farmacii funcționale. În ceea ce privește domeniul cultural și social, „căminul cultural din Finta a fost reabilitat în anul 2013 cu fonduri proprii. Căminul cultural din satul Gheboaia se află într-un proces de reabilitare și modernizare cu fonduri europene, fiind deja în execuție”, a mai adăugat edilul șef.

 

{GOOGLE_AD_BOX1}

 

Nici unitățile de învățământ nu au fost trecute cu vederea de către administrație, școlile au condiții foarte bune, iar grădinița din Bechinești este și ea în reabilitare, cu bani de la bugetul local. Că tot a venit vorba despre bugetul local, la capitolul colectare taxe și impozite, primarul Florentin Oprea ne-a menționat o situație superioară încasărilor din anii anteriori.