08.03.2023 00:13

Reabilitarea infrastructurii rutiere, una dintre prioritățile Primăriei Runcu

Reabilitarea infrastructurii rutiere, una dintre prioritățile Primăriei Runcu
Galerie foto

*Odată cu realizarea acestui proiect, comuna Runcu va fi printre puținele localități din județul Dâmbovița cu toate străzile asfaltate

 

Administrația publică locală din comuna Runcu pregătește asfaltarea mai multor străzi din localitate în acest an. Printre acestea se numără reabilitarea a aproximativ trei kilometri de drum. În ultimii ani, la Runcu, infrastructura rutieră a reprezentat o prioritate pentru conducere Primăriei,  acești trei kilometri de drum fiind singurii neasfaltați. Primarul Gheorghe Brebeanu le transmite localnicilor că și  aceste drumuri vor fi asfaltate. Investiția va fi realizată din fonduri de la bugetul local. Odată cu realizarea acestui proiect, comuna Runcu va fi printre puținele localități din județul Dâmbovița cu toate străzile asfaltate.

Un alt motiv pentru care infrastructura rutieră a  fost mereu o prioritate pentru administrația publică locală din Runcu este potențialul turistic de care dispune comuna, iar realizarea străzilor din localitate nu a făcut decât să atragă investitori după investitori. În acest moment se realizează mai multe pensiuni și un parc de recreere. Toate acestea sunt investiții private, a afirmat primarul comunei, Gheorghe Brebeanu.

„Așa cum bine cunoașteți, pentru noi, infrastructura rutieră este foarte importantă. De asemenea,  trebuie să fie importantă pentru orice localitate care vrea să evolueze.  Noi mai avem doar trei kilometri de drum neasfaltat în comună, dar care vor fi și aceștia reabilitați în perioada următoare. În curând vom fi, nu spun singura comună din județ, dar printre puținele care au toate străzile asfaltate. De asemenea, suntem o comună cu potențial turistic, iar din acest motiv, îmbunătățirea infrastructurii rutiere a fost extrem de importantă pentru noi, pentru a ne atrage investitori. Dacă nu ai infrastructură, efectiv nu ai cum să miști pe plan turistic. Asfaltarea celor trei kilometri de drum va fi realizată pe fonduri de la bugetul local. În momentul acesta se construiesc multe pensiuni în localitatea noastră, undeva la șase-șapte, iar unele sunt pe cale de finalizare. Totodată, așa cum am mai discutat, se mai construiește și un sat de vacanță, pentru recreere. Lucrările am văzut că încep să avanseze. A fost nevoie să concesionăm o parte din pădure pentru a fi derulată investiția respectivă, dar este de datoria noastră să crem condiții celor care vin să investească”, a declarat primarul comunei Runcu, Gheorghe Brebeanu.

 

 

Ștefan Khalil