26.02.2015 00:15

Reabilitarea drumurilor, prioritatea nr. 1 la Niculești

Reabilitarea drumurilor, prioritatea nr. 1 la Niculești
Galerie foto

P.D.


Administrația de la Niculești acordă o atenție deosebită proiectelor de dezvoltare, în urma cărora locuitorii să beneficieze de condiții moderne de trai.

Primarul Dorinel Soare a urmărit și urmărește prioritizarea proiectelor. În primul rând se are în vedere reabilitarea rețelei de drumuri în satele Movila și Ciocănari, dar pe agendă sunt trecute toate serviciile de utilitate publică pentru locuitorii întregii comune. Totodată, există preocuparea permanentă a edililor localității pentru unitățile de învățământ preuniversitar, respectiv grădinițele din Nicule ști (două), Ciocănari și Movila, școlile primare și gimnaziale din toate cele trei sate.

Activitatea Căminului cultural (deschis în anul 1942 în satul Ciocănari), dar și a cabinetelor medicale și a Centrului de asistență medico- socială este urmărită de conducerea comunei. Din perspectivă istorică, mai puțini cunosc faptul că Niculeștiul era recunoscut pentru „Drumul oilor” (pe actualul traseu al drumului județean, drum care cobora din munte, trecea prin Târgoviște, spre porturile dunărene).

De asemenea, comuna se mândrește și astăzi cu o biserică monument istoric, datată 1800- 1804, și anume biserica din satul Movila, care poartă hramul Sfântului Nicolae.