09.01.2023 00:14

Razie rutieră de Sfântul Ioan, soldată cu dosare penale

Razie rutieră de Sfântul Ioan, soldată cu dosare penale
Galerie foto

La data de 7 ianuarie a.c., în intervalul orar 04:00-12:00, ținând cont de faptul că se sărbătorește Sfântul Ioan Botezătorul, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, alături de efective de la structurile din teritoriu au acționat pentru creșterea gradului de siguranță rutieră pe drumurile publice. În cadrul activităților desfășurate, polițiștii au avut în vedere conducătorii auto care se urcă la volan, deși au consumat băuturi alcoolice sau alte substanțe.

În urma verificărilor, au fost aplicate 42 de sancțiuni contravenționale, dintre care una pentru consumul de alcool, 7 pentru neutilizarea centurii de siguranță, 3 pentru defecțiuni tehnice, 18 pentru nerespectarea regimului legal de viteză și 6 pentru abaterile comise de bicicliști. Valoarea sancțiunilor aplicate se ridică la 16.780 de lei.

Ca măsură complementară, polițiștii au reținut 5 permise de conducere, au retras 4 certificate de înamtriculare și un set de plăcuțe cu număr de înmatriculare. Totoată, s-a dispus suspendarea dreptului de utilizare a unui vehicul și a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

 

*La data de 7 ianuarie a.c., în jurul orei 10:25, pe DJ 711, în interiorul localității Racovița, a fost depistat un bărbat, de 49 de ani, care ar fi condus un autovehicul pe drumurile publice fiind sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest, acesta a prezentat o alcoolemie cu o valoare  de 0.57 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză, a fost întocmit dosar penal.

*La data de 7 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier au oprit în trafic, pentru control, pe strada Nicolae Bălcescu, un autoturism condus de un bărbat de 32 de ani, din Aninoasa. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, acesta prezentând o alcoolemie cu o valoare de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cel în cauză a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice necesare pentru stabilirea cu exactitate a îmbibației alcoolice. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. De asemenea, față de alți cinci șoferi care au fost surprinși la volan prezentând o alcoolemie sub limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, pe lângă aplicarea unor sancțiuni contravenționale, a fost dispusă măsura suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile.

*La data de 7 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Pucioasa, în timp ce se aflau pe strada Liliacului din Pucioasa, au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat.  Întrucât emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, prezentând o alcoolemie cu o valoare de 0.61mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză, s-a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.