21.01.2022 00:16

Rata de incidență a COVID-19, în creștere

Rata de incidență a COVID-19, în creștere
Galerie foto

*Trei localități au depășit rata de incidență de trei la mie. Este vorba despre Pietroșița, cu 3,23,  orașul Pucioasa, cu 3,16 și Cornățelu, cu 3,02

 

Situația devine alarmantă, județul Dâmbovița se îndreaptă spre indicele de trei, în clipa de față înregistrând 2,45, ceea ce ar însemna că nu mai este mult până la intrarea în scenariul Roșu! De altfel, trei localități au depășit rata de incidență de trei la mie. Este vorba despre Pietroșița, cu 3,23,  orașul Pucioasa, cu 3,16 și Cornățelu, cu 3,02. Spre deosebire de valul patru, cifrele par să crească mult mai repede. Zilnic sunt raportate trei sau patru noi localități care depășesc incidența de trei la mia de locuitori.

De asemenea, săptămânal, în școli, infectările  de COVID în rândul elevilor și cadrelor didactice se înmulțesc. În privința cazurilor de Sars-CoV-2 înregistrate în ultimele 24 de ore, județul Dâmbovița are 206. Specialiștii anunță că în săptămânile următoare vom avea creșteri semnificative a îmbolnăvirilor de COVID. Probabil, în luna februarie, la nivel național, aceste vor putea atinge chiar și cifra de 50.000 de îmbolnăviri pe zi. Singura veste bună în acest val cinci ar fi faptul că noua variantă, omicron nu produce multe victime, spitalizarea fiind una scăzută.

Ștefan Khalil