27.11.2014 00:09

Rămas bun, nea Gică!

Rămas bun, nea Gică!
Galerie foto

COSTIN MIHAI

 


 

Auzisem că Gică Chivu a ajuns într-o stare gravă la un spital din București, dar am sperat că va supraviețui. Prea mulți oameni de fotbal s-au prăpădit anul acesta, era cumplit să-l pierdem și pe fostul patron al ultimei mari echipe a Târgoviștei.

S-a prăpădit și el, la 67 de ani, iar regretele nu pot fi transpuse în cuvinte. L-am avut o dată invitat la emisiunea pe care o moderam la Columna TV, a venit împreună cu Sică Bârdeș, iar audiența a fost extraordinară. După, am mers la un pahar cu vin, unde mi-a povestit multe întâmplări fascinante. Avea un suflet mare și era foarte iubit, dezvoltând relații cu multe personalități ale României.

Rețin că marele handbalist Cristian Gațu mă întreba tot timpul de el, de fapt, era primul lucru de care se interesa. Din păcate, foarte mulți l-au uitat, trăind în izolare la Postârnacu, un sătuc din comuna Cornești. Eu nu l-am prins ca ziarist, ieșise din fotbal, însă am auzit multe lucrurile frumoase despre Gică Chivu, căruia i se datorează în mare măsură ultima promovare a unei echipe târgoviștene în Divizia A, supranumită „Micul Ajax”. Atunci, și-a premiat jucătorii cu o mașină Dacia, un lux în anul 1996. Rămas bun, nea Gică, ai fost un boier!