26.07.2016 12:09

Radu Papoe s-a oprit în sferturi la Europeanul din Cehia

Radu Papoe s-a oprit în sferturi la Europeanul din Cehia
Galerie foto

❚ Chiar dacă a fost abia al 15-lea favorit, tenismenul de la CS Târgoviște a fost aproape să joace o semifinală la Campionatul European Individual de tenis U14, care s-a susținut la Plzen

LIVIU DOBRE


Radu Papoe a avut o comportare remarcabilă la Campionatul European Individual de tenis U14, care s-a desfășurat în Cehia, la Plzen, săptămâna trecută. Turneul a fost unul foarte puternic, la care au participat cei mai buni tenismeni de pe continent la această categorie de vârstă. Micul tenismen de la Clubul Sportiv Târgoviște s-a oprit în sferturi la competiția din Cehia, puțin lipsind să obțină o calificare în semifinale. Este un rezultat foarte bun, ținând cont că a fost doar al 15-lea favorit la câștigarea turneului. Radu Papoe a intrat în competiție direct în turul 2, unde l-a învins pe slovenul Blaz Viodovic, cu 5-7, 6-4, 7-5, pentru ca apoi să treacă de un alt sloven, Jakub Katuck, ceva mai ușor, cu 6-2, 6-3. A urmat o altă victorie, cu elvețianul Leandro Riedi, pe care l-a învins simplu, cu 6-1, 6-2, obținând astfel calificarea în sferturile de finală. Din păcate, în această fază a competiției, tenismenul târgoviștean a fost învins de italianul Lorenzo Rottoli, în trei seturi. După ce a câștigat primul set cu 6-3, Radu Papoe le-a pierdut pe următoarele două, cu 5-7 respectiv 6- 4, ratând astfel de puțin prezența în semifinale.

Oana Marinescu a jucat finala de dublu la Sport Palace Cup

Altfel, tenismenii târgovișteni au avut prestații mulțumitoare la Sport Palace Cup U12, turneu care s-a desfășurat în Bulgaria, la Sliven. Cel mai bun rezultat l-a avut Oana Marinescu, tenismenă legitimată la Sorana Sport Club Târgoviște, care a jucat finala la dublu. Târgovișteanca a făcut pereche cu Andreea Ionescu (Daimon Sport Club București), cele două tenismene cedând în ultiul act în fața cuplului K. Dimitrova/ D. Glushkova, cu 6-2, 6-1. La simplu, Oana Marinescu nu a reușit să treacă de primul tur. Andrei Voican, legitimat la CS Târgoviște, s-a oprit în sferturi la individual și în semifinale la dublu. Celălalt tenismen de la CS Târgoviște, Vasile Duță, a fost eliminat în optimi la simplu.