02.08.2022 00:10

Radu Grancea s-a înălțat la ceruri

Radu Grancea s-a înălțat la ceruri
Galerie foto

* La final de iulie a trecut în lumea celor drepți și Gheorghe Dobrică (64 de ani), fost jucător la Flacăra Moreni, Minerul Șotânga sau Petrolul Târgoviște

 

Poate cea mai valoroasă generație din istoria fotbalului din Cetate, generația CS Târgoviște a mai pierdut un camarad. A părăsit această lume, după o lungă suferință, Radu Grancea, la aproape 76 de ani. I-ar fi împlinit pe 18 august. Radu Grancea s-a născut la Ucea de Sud, în județul Brașov.

„A început fotbalul Metalul Târgoviște, cu Marin Alexandru – Țăndărescu și Gheorghe Ticușan, iar la 17 ani a fost împrumutat la divizionara C Electrica Fieni. S-a întors, a fost convocat la lotul național de juniori, alături de Gică Grozea, Pilcă, Lajos Sătmăreanu și Narcis Coman, iar în timpul stagiului militar joacă la Steaua București – tineret, apoi la ASA Tg. Mureș, în eșalonul secund. Din 1967 pleacă la Textila Buhuși, de unde patru ani mai târziu se întoarce la Târgoviște, unde antrenor era Nae Tătaru. Devine titular, iar în 1976-1977 este în lotul lui CS Târgoviște, care promovează sub comanda lui Nicolae Proca în prima divizie. Ciocolată, așa cum a fost alintat toată cariera, se va transforma la Flacăra Automecanica Moreni, unde va juca patru ani, echipă cu care va promova din C în B, apoi pleacă la Metalul Răcari, pe care o va și antrena, și la Progresul Pucioasa. Fiul său, Cristian, va juca fotbal și se va remarca la formațiile de liga a treia Minerul Șotânga și Chimia Găești, tot pe postul de fundaș central, o tradiție de familie”, am extras un fragment din volumul 2 (Cei mai frumoși ani) al prețioasei cărți ce poartă semnătura reputatului jurnalist și om de televiziune, Gabriel Degeratu (Fotbal sub Turnul Chindiei).

La final de iulie a trecut în lumea celor drepți și Gheorghe Dobrică (64 de ani), fost jucător la Flacăra Moreni, Minerul Șotânga sau Petrolul Târgoviște.

 

C.M.