26.11.2015 00:15

Raciu: Trei proiecte, în pregătiri pentru 2016

Raciu: Trei proiecte, în pregătiri pentru 2016
Galerie foto

❚ Administrația comunei este cu… ochii pe fondurile europene, așa că, în momentul de față, se dă zor cu pregătirea documentațiilor pentru extindere rețea de canalizare în toată comuna, modernizare drumuri agricole și construire de dispensare medicale în satele Raciu și Șuța Seacă

VIRGIL VOINESCU


Autoritățile locale din comuna Raciu au în lucru, în vederea lansării pentru anul viitor, trei proiecte de interes. Potrivit primarului localității, Vasile Grădinaru, sunt în pregătire documentele de proiect ce privesc: extindere rețea de canalizare în toată comuna, modernizare drumuri agricole și construire de dispensare medicale în satele Raciu și Șuța Seacă.

„Intenția administrației locale de la Raciu este să realizeze, anul viitor, aceste proiecte, prin accesare de fonduri europene. Drept urmare, la această dată, se lucrează la pregătirea documentațiilor de proiect. Administrația locală și eu ne dorim să reconstruim localitatea, să-i conturăm o nouă înfăți șare în plan edilitar și social care să o apropie de standardul de viață existent în localități similare din Unirunea Europeană”, ne-a declarat edilul de la Raciu.

Ideea construirii de dispensare medicale are la bază dorința exprimată de cetățeni, dar și a administrației locale, de estompare a diferențelor dintre sat și oraș.

„În ceea ce prive ște cele două dispensare medicale din satele Raciu și Șuța Seacă, analizăm ceea ce presupune Programul Operațional Regional pe axa respectivă și, în funcție de aceasta, facem calcule pentru a vedea ce punctaj poate fi acumulat, astfel încât proiectele noastre să fie eligibile. Dorim ca totul să fie clar. Nu vrem să facem Studii de Fezabilitate și Planuri Tehnice și la un moment dat să constatăm că nu suntem eligibili. Lucrăm rațional”, a mai spus primarul comunei.