22.04.2014 08:04

Punct pentru un viitor comun

Punct pentru un viitor comun
Galerie foto

DUMITRU CIOBANU


 

Stadionul din Șotânga. Spectatori: 200. Au marcat: Dragnea (24) / Penescu (81). Șuturi spre poartă: 11-9. Șuturi pe spațiul porții: 3-5. Cornere: 8-10. Au arbitrat: Costin Florin Dan 8 (Oltenița) - Paul Dimancea 8, Florin Iacob 8 (ambii din Constanța). Observatori FRF: Gheorghe Badea, Bogdan Rădulescu (ambii din București). Cartonașe galbene: Mihăilă, Coman, Lețu, Olteanu / Penescu, Dumitrescu.

 

Târgoviște: Bica - Daia (86 Neagu), Coman (71 Enescu), Olteanu, Cernea (c) - Dragnea, Gâldău, Lungeanu, Mihăilă (82 Timofte) - Popa, Lețu. Antrenor: Haralambie Becheanu.

Titu: Dumitrescu - Zidăroiu, Lungu, Butoi, Mirescu - Corbu, Penescu, Stan (46 T. Calofir), Petculescu (84 Neguț) - Ivașcu (c) - C. Calofir. Antrenor: Nicu Croitoru.

 

Întrucât primul meci din play-out le impunea ambelor echipe să treacă cât mai repede peste minutele de tatonare, fazele de poartă au devenit prioritare, la ambele buturi, tonul dându-l oaspeții: Petculescu i-a pasat în zona laterală stânga lui C. Calofir, acesta a recentrat pe jos, mingea fiind reținută în doi timpi de Bica (10), a centrat Popa, tot de pe stânga, dar mingea a ocolit poarta la capul lui Dragnea (14), pasă ideală a lui Popa pentru Lețu, dar atacantul localnicilor a preferat un dribling în plus, ratând o bună oportunitate de a marca (21).

 

Încălzirea fiind încheiată, a urmat golul. Dragnea a inițiat atacul din margine spre interior, a urmat un schimb rapid de pase între el și Popa, ca tot el să încheie cu șut din marginea careului mic, sub transversală, imparabil pentru Dumitrescu: 1-0 (24). Ultima fază de poartă din prima parte a meciului s-a consumat în minutul 43. Cernea a înălțat balonul, Gâldău l-a trimis spre poartă cu o puternică lovitură de cap, însă Dumitrescu a reușit evitarea golului, in extremis, deviind în corner.

 

Penescu a adus egalarea

Elevii profesorului Croitoru au început repriza secundă cu un plus de insistență. Din fază fixă, de la 30 de metri, Ivașcu a șutat pe spațiul porții, sub transversală, Bica deviind cu emoții în corner (47), ca tot el să șuteze spre poartă, de aproape, dar Coman a pus un picior salvator în calea mingii (50).

 

Între timp, prin șutul la întâmplare al lui Lețu, ratând poate golul victoriei, gazdele începeau să-și dezvăluie slăbiciunile (57), reușind tot mai greu și confuz să oprească atacurile titenilor: a centrat Corbu, dar Petculescu nu a găsit poarta de la marginea careului mic (60), Olteanu a salvat golul cu o intervenție la sacrificiu (63), Bica a deviat în corner la șutul lui T. Calofir (65), dar, după nerecunoașterea unui ofsaid, oaspeții au egalat.

 

Din corner, pe respingere, mingea s-a dus pe direcția lui Penescu, acesta, inspirat, a șutat pe jos, cu stângul, din afara careului mare, aproape de laterala dreaptă, iar Bica, mascat, a fost învins: 1-1 (81). Meciul s-a încheiat cu o ultimă speranță pentru fiecare echipă: schimb de pase Timofte - Lețu, ultimul șutând total absent (87), la șutul lui Ivașcu, din fază fixă, balonul a ieșit de puțin în afara spațiului porții apărate de Bica (90). Punctul câștigat în condițiile unui adversar comun - suprafața de joc solicitantă din pricina ploii - poate va fi al viitorului comun în Liga a III-a.