22.07.2014 00:16

Pui de urs, salvat din lațul braconierilor

Pui de urs, salvat din lațul braconierilor
Galerie foto

❚ Medici veterinari, jandarmi și un echipaj al poliției au fost chemați, ieri după-amiază, să salveze un pui de urs, prins în gardul unei gospodării ❚ Tranchilizat, animalul a fost scos din capcana pusă de braconieri și eliberat într-o zona împădurită din apropiere

 

CORVIN DUMITRICĂ


Un pui de urs s-a zbătut mai bine de zece ore într-un laț pus de braconieri în gardul unei case din localitatea Malu cu Flori. Proprietarii, o familie din București, au venit astăzi la țară să se relaxeze și, la un moment dat, au auzit un muget ciudat din spatele livezii. Când s-a apropiat de gard, bărbatul a văzut puiul de urs care se zbătea în încercarea de a scăpa. Imediat a sunat la 112 și un echipaj de jandarmi și polițiști au sosit în zonă.

 

Vestea că un urs s-a prins într-un laț s-a răspândit imediat și mulți localnici au venit să vadă animalul, fără să conștientizeze însă pericolul la care se expuneau. Cu greu oamenii legii au reușit să îndepărteze curioșii de animalul care agoniza. Localnicii spun că de câteva zile în livezile din zonă și-a făcut apariția o ursoaică cu doi pui și este posibil ca animalul prins în laț să fie chiar unul dintre aceștia.

{GOOGLE_AD_BOX1}

„Un pui de urs a fost găsit prins într-un laț, fiind nevoie de intervenția atât a jandarmilor, cât și a medicilor veterinari. Până acum nu am avut astfel de probleme”, a precizat primarul comunei Malu cu Flori, Toma Pricopie.

 

Eliberat după mai bine de 10 ore

Pădurarii si medicii au reușit, într-un final, să elibereze animalul, reușind să-l scoată din laț doar după ce l-au tranchilizat.

„Este un pui de urs care are în jur de 40-50 kg. Nu știm cât de bine este prins, încercăm să luăm toate măsurile de siguranță. Este prins într-un laț de ore bune și deja începe să dea semne de agresivitate față de cei care se apropie. Avem anestezice speciale pentru animalele sălbatice și încercăm să ne apropiem cât mai mult ca să-l putem tranchiliza”, ne-a declarat medicul veterinar prezent la fața locului, Gabriel Necula.

„Un echipaj din cadrul Jandarmeriei Dâmbovița s-a deplasat în localitatea Malu cu Flori pentru a asigura zona și a îndepărta curioșii din jurul unei gospodării în gardul căreia se afla prins un urs”, a adăugat căpitan Ciprian Vătășelu, purtător de cuvânt IJJ Dâmbovița.

După mai bine de zece ore, animalul a fost scos din capcană și eliberat într-o zona împădurită din apropiere.