10.02.2020 00:25

Pucioasa va fi alimentată cu apă din Bucegi

Pucioasa va fi alimentată cu apă din Bucegi
Galerie foto

❚ Alimentarea se va face cu apă din zona montană Bolboci - 7 Izvoare - Răteiu ❚ „O să fac cu locuitorii excursii tematice în care o să le demonstrez că sursa de apă este extraordinară, o să le arătăm traseul și tot ceea ce înseamnă captarea, toate punctele de unde se încarcă această aducțiune, Bolboci - 7 Izvoare - Răteiu, surse de foarte bună calitate”, a punctat primarul orașului Pucioasa, Constantin Ana


VIOLETA STANCIU

 


 

Orașul Pucioasa va fi alimentat cu apă de foarte bună calitate dintr-o nouă aducțiune! După 30 de ani de promisiuni, actuala administrație publică locală de la Pucioasa a reușit să rezolve această problemă stringentă a orașului, aceea a apei potabile! Primarul orașului, Constantin Ana a anunțat recent că lucrările la noua aducțiune de apă au fost finalizate cu șase luni mai devreme, iar apa care va curge la robinetele oamenilor va proveni din zona montană Bolboci- 7 Izvoare- Răteiu. „De trei ani și jumătate m-ați auzit vorbind despre problema apei din Pucioasa. Vă anunț cu satisfacție să lucrările la aducțiunea de apă potabilizabilă s-au terminat, suntem în faza în care facem probe de presiune și lucrăm la finalizarea tuturor documentelor necesare la terminarea lucrărilor. Am convenit cu reprezentanții Companiei de Apă să înceapă toate demersurile pentru autorizarea acestei surse de apă. (…) S-a lucrat într-un ritm foarte intens, foarte profesionist și, deși termenul era de 7-8 luni, într-o lună s-a reușit finalizarea acestei investiții”, a declarat primarul orașului Pucioasa, Constantin Ana.

„Apa pe care o s-o avem la robinet... va fi de cea mai bună calitate”

Potrivit edilului, Constantin Ana cel mai probabil în luna martie va fi pusă în funcțiune noua aducțiune, prin care se va aduce apa potabilă din zona montană la Pucioasa. Pentru a-i convinge pe cetățeni că de data aceasta calitatea apei este una foarte bună, edilul vrea să organizeze deplasări cu locuitorii orașului pe „traseul apei” pentru ca oamenii să vadă cu ochii lor unde este sursa aducțiunii, dar și să se convingă de calitatea apei care le va ajunge în propriile gospodării. „Cea mai mare teamă a mea este această fobie care a existat în Pucioasa, în ultimii 30 de ani, legată de sursa de apă, care ne va face să ignorăm calitatea apei și să fim reticenți asupra noi realități, aceea că apa pe care o s-o avem la robinet, în curând, va fi de cea mai bună calitate. O să fac cu locuitorii excursii tematice în care o să le demonstrez că sursa de apă este extraordinară, o să le arătăm traseul și tot ceea ce înseamnă captarea, toate punctele de unde se încarcă această aducțiune, Bolboci - 7 Izvoare - Răteiu, surse de foarte bună calitate”, a punctat primarul orașului Pucioasa, Constantin Ana.