02.02.2012 00:04

PSD va da în judecată CLM Târgoviște

PSD va da în judecată CLM Târgoviște
Galerie foto

❚ Acest lucru se va întâmpla dacă majoritatea PDL va refuza în continuare validarea consilierului PSD Marin Olaru, în locul lui Cezar Frățilă, exclus din PSD ❚ Ultima ședință ordinară a CLM s-a dovedit o nouă „arenă” pentru mascarada josnică marca PDL, care recurge la tot felul de tertipuri ilegale și imorale ❚ După ce și-au validat un nou consilier în locul PDL-istului Șerban Alexandru – la primul punct al ordinii de zi, portocaliii din CLM, în frunte cu primarul Boriga, au fugit din ședință, lăsând validarea PSD fără cvorum

 

 

Partidul Social Democrat intenționează să cheme în judecată Consiliul Local Municipal (CLM) dacă în următoarea ședință aleșii locali PDL nu iau act de încetarea mandatului consilierului Cezar Frățilă și nu validează în funcție următorul supleant de pe lista electorală PSD. La ordinara CLM de săptămâna trecută, după ce s-au văzut cu „sacii-n căruță” și au validat un consilier PDL, aleșii locali portocalii din CLM Târgoviște și-au luat „jucăriile” și au părăsit sala de ședință fără să aprobe și proiectele de hotărâre ce vizau înlocuirea lui Cezar Frățilă, exclus din PSD, cu social-democratul Marin Olaru.

 

Potrivit purtătorului de cuvânt al PSD Dâmbovița, jurist Cristian Stan, consilierii municipali PDL nu numai că au acționat mârșav în ultima ședință ordinară a CLM, dar au dat din nou dovadă de dispreț față de normele legale, încălcând mai multe articole și aliniate din Legea 393/2004, care reglementează clar ce trebuie să se întâmple în cazul în care calitatea de consilier încetează din diverse motive.

 

Consilierii municipali PDL au găsit însă o modalitate josnică de eludare a legii, iar social-democrații nu au de gând să închidă ochii la aceste nereguli. Așa că cel mai probabil instanța de judecată va fi cea care va face dreptate în acest caz controversat, care a atins culmile penibilului.

 

„Consilierii locali ai PDL au utilizat

o modalitate josnică de a eluda legea”

 

Cristian Stan, purtătorul de cuvânt al PSD Dâmbovița, a arătat: „În luna decembrie, PSD a solicitat CLM Târgoviște constatarea încetării mandatului dlui Frățilă Ioan Cezar și înlocuirea acestuia cu dl Olaru Marin, supleant pe lista PSD la ultimele alegeri locale, la poziția numărul 7 pe lista electorală. A avut loc ședința ordinară a CLM Târgoviște, pe ordinea de zi fiind și aceste proiecte de hotărâre. Alături de aceste proiecte privind constatarea încetării mandatului dlui Cezar Frățilă și validare a dlui Olaru, a fost și un alt proiect care viza o situație similară, dar în privința PDL, adică încetarea mandatului de consilier a dlui Șerban Alexandru. Ei bine, consilierii locali PDL, dând dovadă de același dispreț față de normele legale care îi obligă să ia act de încetarea mandatului dlui Frățilă Ioan Cezar și să dispună validarea în funcția de consilier local a supleantului, pur și simplu au părăsit sala de ședințe sub pretextul unei pauze pentru consultări și nu s-au mai întors. Înainte au votat însă validarea consilierului PDL. Așadar, a fost o acțiune deliberată și nu au urmărit decât să nu se pronunțe cu privire la solicitarea PSD. (...) Reamintesc că, potrivit dispozițiilor articolului 9, alineatul 2, litera h1; articolul 9, alineatul 3, și articolul 12, alineatul 1, din Legea 393/2004, calitatea de consilier local încetează de drept, înainte de expirarea duratei normale a mandatului, în cazul pierderii calității de membru al partidului politic sau a organizației minorităților naționale pe a cărei listă a fost ales. (...) În toate situațiile de încetare a mandatului, înainte de durata de expirare normală a acestuia, Consiliul Local adoptă în prima ședință ordinară, la propunerea primarului, o hotărâre prin care se ia act de situația apărută și se declară vacant locul consilierului în cauză. Acestea sunt dispozițiile legale, dar consilierii locali ai PDL au utilizat o modalitate absolut josnică de a eluda aceste dispoziții legale. Cam acesta este tipul de atitudine care pe de o parte a generat protestele din toată țara. (...) Noi vom resolicita Consiliului Local Municipal aprobarea proiectelor de hotărâre, în situația în care nu se va lua act de încetarea mandatului, urmează să formulăm o cerere de chemare în judecată prin care să solicităm acest lucru”.

 

 

 

Ana Maria Popescu | [email protected]