09.05.2018 00:17

PSD și PNL, în dispută pe 5 primari

PSD și PNL, în dispută pe 5 primari
Galerie foto

❚ PSD Dâmbovița, prin vocea deputatului Cornel Ștefan, susține că pe primarii în cauză i-a nemulțumit degringolada din PNL și au susținut că echipa PNL nu-i reprezintă ❚ Președintele interimar PNL Dâmbovița, Gabriel Grozavu, spune însă că a discutat personal cu toți cei 5 primari, care susțin că nu au știut că la Mija aveau să participe la o ședință politică, ci la una administrativă

 

ANA MARIA POPESCU


Cinci primari din Dâmbovița au ajuns obiect de dispută între PNL și PSD, după ce și-au făcut apariția, la Mija, la o ședință de partid a socialdemocraților dâmbovițeni. Lideri ai PSD Dâmbovița susțin că cei 5 primari din opoziție lear fi declarat că nu se mai regăsesc deloc în PNL, impresionați fiind după ce au văzut unitatea din PSD Dâmbovița și deschiderea social-democraților față de problemele cetățenilor din localitățile pe care le conduc. „La Comitetul Executiv al PSD au participat 6 primari care au candidat în anul 2016 pe listele Partidului Național Liberal și UNPR. Acești 6 primari sunt din comunele Crânguri, Dărmănești, Moțăieni, Uliești, Ulmi și Crevedia. Toți primarii au spus un singur lucru, nu avem ce căuta în acea echipă de la PNL, este o degringoladă totală și pe noi nu ne reprezintă echipa din PNL Dâmbovița pentru a merge împreună la alegeri în 2020. La sfârșitul ședinței, toți primarii cei noi cu care am vorbit au fost încântați de unitatea echipei PSD, au văzut o echipă determinată, de oameni care își doresc să fie cu adevărat o echipă și să câștige alegerile în anul 2020. Noi purtăm discuții demult cu ei, am fost și la întâlniri în localitățile dumnealor, ei și-au dat seama că suntem o echipă serioasă și au văzut activitățile noastre... Suntem o echipă care merge în fiecare zi, în fiecare săptămână, în teritoriu, ne aplecăm asupra problemelor comunităților locale, avem planuri de întâlniri cu oamenii, primăvara și toamna, iar colegii primari care au venit spre noi au văzut că noi chiar ne dorim să mergem în fața cetățenilor și să rezolvăm problemele comunităților locale. Sunt însă și primari cu care nu avem ce să discutăm din punct de vedere al unei echipe pentru 2020”, a declarat deputatul PSD de Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

PNL bagă mâna în foc că cei 5 primari nu pleacă la PSD

Pe de altă parte, președintele interimar al PNL Dâmbovița, Gabriel Grozavu, susține că a stat de vorbă cu primarii care au participat la Mija la ședința CEx a PSD Dâmbovița, iar aceștia l-au asigurat că nu vor pleca din PNL și că au fost „păcăliți” că la Mija se va vorbi despre fondurile pe Programul Național de Dezvoltare Locală 2 și că nu li s-a spus că este vorba de o ședință de partid. Liderul PNL Dâmbovița i-a crezut pe edili, drept pentru care ei nu vor primi nicio sancțiune din partea partidului pentru gestul lor. „A făcut mare vâlvă prezența celor cinci primari ai Partidului Național Liberal la o întâlnire la Mija... Am vorbit cu toți cei cinci, cu trei dintre ei chiar m-am întâlnit, și au spus că au fost anunțați, invitați la o întâlnire, nicidecum de partid, o întâlnire care avea ca temă principală PNDL 2... Au fost anunțați că vor participa directori de deconcentrate, dar și că se va discuta și despre tema referendumului pentru familia tradițională. Nu a fost niciun angajament din partea celor cinci primari, nu a fost nicio decizie pe care s-o ia, iar mie mi-au spus textual, fiecare în parte, că nu părăsesc Partidul Național Liberal și că au căzut într-un joc de imagine diabolic al PSD-ului, au fost puși pe primul rând, fotografiați și apoi acea poză s-a rostogolit în presă... Din punct de vedere al consecințelor, nu urmează nicio consecință de natură administrativă, nu există probabilitatea să fie sancționați în vreun fel sau altul. Toți au proiecte în diverse faze pe PNDL 2, banii oricum nu vor fi suficienți nici pentru primarii PSD, și încearcă și ei, văzând lipsa acută de la nivel local, poate îmbunează pe cei care au pixul în mână și semnează alocări de fonduri și poate prind și ei ceva...”, ne-a declarat președintele interimar al PNL Dâmbovița, Gabriel Grozavu. Acum rămâne de văzut care dintre cele două partide politice va beneficia, de fapt, de „fidelitatea” celor cinci primari dâmbovițeni.