01.12.2015 00:17

PSD este cu ochii pe Guvernul Cioloș

PSD este cu ochii pe Guvernul Cioloș
Galerie foto

❚ La aproape o lună de când social-democrații au dat votul de încredere noului guvern, parlamentarul dâmbovițean transmite că PSD va urmări cu mare atenție activitatea Cabinetului Cioloș, iar votul acordat noului executiv așa-zis de tehnocrați „nu este un cec în alb”

V. STANCIU


Chiar dacă și-a dat votul de încredere pentru guvernul lui Dacian Cioloș, pentru a se asigura astfel stabilitatea țării până la alegerile din anul 2016, senatorul PSD de Dâmbovița, Leonardo Badea, rămâne consecvent ideii că politicienii trebuie să-și asume răspunderea guvernării și nu tehnocrații, așa cum se întâmplă în momentul de față.

Nu de alta, dar în opinia parlamentarului PSD, conducerea țărilor democratice din întreaga lume se realizează „în mod politic. Tocmai de aceea există acest ciclu al alegerilor și posibilitatea de vot a populației. Altfel organizam un concurs, scoteam posturile la concurs și, în funcție de rezultatele acestuia, numeam miniștrii, prim-ministrul și alți reprezentanți importanți ai statului. Nu se întâmplă nicăieri în lume așa ceva și peste tot există, în modul cel mai cert, o asumare politică”, a precizat Leonardo Badea.

Senatorul social-democrat a ținut să sublinieze că votul dat de parlamentarii PSD actualului guvern nu este un „cec în alb”, ci a lăsat să se înțeleagă că măsurile luate de „echipa” guvernamentală de tehnocrați de la Palatul Victoria vor fi monitorizate de PSD.

„Vom susține acest guvern pentru lucruri clare. Să nu credeți că este un cec în alb pe care PSD îl acordă Guvernului Cioloș. Vom vota în Parlament în funcție de măsurile pe care acest guvern le propune. Noi avem o foaie de parcurs pe care am avut-o și atunci când am fost la guvernare. Vom urmări ca obiectivele din programul cu care noi am venit în fața cetățenilor să fie realizate”, a mai transmis senatorul PSD de Dâmbovița.