26.05.2019 19:21

PSD Dâmbovița, plângere penală pe numele Oanei Vlăducă

PSD Dâmbovița, plângere penală pe numele Oanei Vlăducă
Galerie foto

COMUNICAT DE PRESĂ

          Organizația Județeană Dâmbovița a Partidului Social Democrat informează opinia publică în legătură cu următoarele:

          Doamna deputat Vlăducă Silvia Oana a pătruns în secțiile de votare nr. 127, nr. 128 și nr. 129 din orașul Titu, în intervalul orar 15.30-16.00, împrejurare cu care s-a prezentat membrilor secțiilor de votare dar și alegătorilor prezenți la vot în acel moment, ca fiind deputat din partea Pro România.

          Mai mult, cu ocazia descinderii în secțiile de votare mai sus menționate, aceasta a solicitat membrilor birourilor secțiilor de votare, informații cu privire la desfășurarea procesului de vot până la acel moment.

          Acest tip de acțiuni, contravin dispozițiilor prevăzute de art. 37 alin. (4) coroborat cu art. 73 din Legea nr. 33/2007 privind organizarea și desfășurarea alegerilor pentru Parlamentul European, texte de lege care interzic în mod expres staționarea sau pătrunderea în incinta secțiilor de votare a altor persoane în afară de membrii biroului electoral al secțiilor de votare, de candidați, de observatori și în cazul alegătorilor, nu mai mult decât timpul necesar pentru exercitarea votului. În acest sens supunem spre analiza dumneavoastră conținutul articolul 73 alin. (1) și (2) din Legea nr. 33/2007, care sună de următoarea manieră: ”(1) La toate operațiunile electorale efectuate de birourile electorale ale secțiilor de votare pot asista, în afara membrilor acestora, persoanele acreditate în condițiile prezentei legi. (2) În sensul prezentei legi, prin persoane acreditate se înțelege următoarele: a) observatorii interni și externi; b) reprezentanții interni și externi ai mass-mediei; c) delegații partidelor politice, ai organizațiilor cetățenilor aparținând minorităților naționale, ai alianțelor politice sau electorale dintre acestea care participă la alegeri și nu au reprezentanți în birourile electorale.”

          Astfel, din moment ce doamna deputat Vlăducă Silvia Oana nu se regăsește în categoria de persoane nominalizate de art. 73 și nici nu și-a manifestat intenția de a-și exercita votul în cadrul vreuneia dintre aceste secții de votare pe listele suplimentare, apreciem că prin acțiunile acesteia se încearcă determinarea alegătorilor de a vota într-un anumit fel, fiind totodată și o formă de presiune ce se exercită asupra membrilor secțiilor de votare.

            Partidul Social Democrat Dâmbovița a formulat o sesizare către Biroul Electoral de Circumscripție nr. 16 Dâmbovița pentru luarea măsurilor legale ce se impun. În cauză se va formula și plângere penală.

PSD Dâmbovița