15.05.2018 00:17

PSD amână mitingul pentru susținerea familiei

PSD amână mitingul pentru susținerea familiei
Galerie foto

❚ 150.000 de dâmbovițeni sunt printre cele 3 milioane de români care și-au declarat susținerea pentru modificarea Constituției în sprijinul familiei tradiționale

ANA MARIA POPESCU


Președintele Klaus Iohannis reușește să dea planurile peste cap social-democraților și să mai amâne o vreme „tranșarea” unui subiect extrem de delicat care a stârnit tot felul de reacții în spațiul public, respectiv definirea clară a familiei în Constituția României. Ieri, deputatul PSD de Dâmbovița, Claudia Gilia, a anunțat că pentru moment mitingul de susținere a familiei tradiționale se amână până undeva în toamnă, timp în care Legea referendumului va fi examinată și reexaminată, după placul președintelui țării, de Parlament, dar și de Curtea Constituțională. Parlamentarul PSD susține că președintele nu împărtășește și nu susține modificarea Constituției, așa că uzează de toate „cărțile” pe care le are la îndemână pentru a mai prelungi acest demers pentru care și-au manifestat susținerea 3 milioane de cetățeni, dintre care peste 150.000 de dâmbovițeni. Deputatul PSD de Dâmbovița, Claudia Gilia, dă asigurări însă că mitingul pentru susținerea familiei tradiționale va avea loc peste câteva luni și va fi unul de anvergură.

„Atunci când Partidul Social Democrat și-a propus anumite lucruri, le-a realizat”

„Acest miting a fost amânat din cauza faptului că încă nu avem o lege a referendumului, așa cum bine știți președintele României nu a promulgat această lege, din contră, după ce a trimis- o la reexaminare, acesta fiind de altfel un drept constituțional pe care îl are, a anunțat zilele trecute că va trimite această lege spre verificare la Curtea Constituțională astfel că procesul se va prelungi în măsura în care Curtea Constituțională va decide ca anumite dispoziții din lege vor fi declarate neconstituționale, iar procedura legislativă se reia... Deci va exista o prelungire a ceea ce înseamnă realizarea unei forme finale a Legii referendumului. De altfel, știm cu toții că președintele României nu susține sub nicio formă această modificare constituțională și uzitează de orice mijloc constituțional pentru a prelungi acest proces legislativ care cu siguranță la un moment dat își va găsi finalitatea. (...) Atunci când Partidul Social Democrat și-a propus anumite lucruri, le-a realizat... Nu este ușor să aduci la un miting un număr atât de mare de oameni, dar cred că vom reuși să convingem un număr cât mai mare de oameni de necesitatea nu numai de a participa la acest miting, care reprezintă până la urmă o exprimare colectivă a unor convingeri ale cetățenilor, ci cred că cel mai important este ca cetățenii să se prezinte la referendum, pentru că referendum- ul este cel care va avea consecințe, va avea efecte juridice”, a declarat deputatul PSD de Dâmbovița, Claudia Gilia.