15.08.2018 00:16

Proxenet și cămătar, călcat de polițiști și jandarmi

Proxenet și cămătar, călcat de polițiști și jandarmi
Galerie foto

*În urma acțiunii, suspectul a fost reținut pentru comiterea infracțiunilor de proxenetism, camătă și șantaj urmând ca astăzi, 15 august, să fie prezentat magistraților cu propunere de arestare preventivă

*Suspectul ar fi determinat numeroase femei să practice prostituția în Belgia, Germania și Olanda, între anii 2011-2018

 

A.V.


Ieri, 14 august a.c., polițiștii Serviciului Investigații Criminale au efectuat trei percheziții domiciliare pe raza localităților Butimanu și Cojasca, pentru probarea activității infracționale a unui bărbat de 37 de ani, bănuit de comiterea infracțiunilor de camătă, proxenetism și șantaj.

În sarcina acestuia s-a reținut că, în perioada 2011 – 2018, ar fi determinat mai multe femei să practice prostituția în Belgia, Germania și Olanda, în scopul obținerii de foloase materiale. De asemenea, cel în cauză ar fi împrumutat sume de bani mai multor persoane și, prin șantaj, le-ar fi perceput acestora comisioane pentru împrumuturile acordate.

În urma perchezițiilor, polițiștii au descoperit mai multe înscrisuri și 14.500 de euro, bunuri ce au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

Cel în cauză a fost reținut pentru 24 de ore, urmând ca astăzi, 15 august, să fie prezentat magistraților cu propunere de arestare preventivă. La activitate au participat și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale și jandarmi.