10.03.2023 00:17

Protestul părinților de la Școala din Răzvad

Protestul părinților de la Școala din Răzvad
Galerie foto

*„O parte a părinților au afirmat că s-au folosit de presă și presa de dânșii. Aceasta este afirmația lor și au fost mai mulți martori. Au spus că nu au știut că noi suntem deschiși dialogului”, a declarat inspectorul școlar general al IȘJ Dâmbovița, Ileana Nicolaescu


Elevul de clasa a III-a care a fost mutat la trei școli până acum pentru că ar fi avut un comportament agresiv față de colegi, dar și față de profesori, a creat un adevărat haos în județul Dâmbovița. Joi, 9 martie, părinții elevilor de la școala din Valea Voievozilor, unde copilul agresiv a fost transferat recent, au organizat din nou un protest care a început în fața unității de învățământ, după care, în grup organizat, aceștia s-au deplasat către Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița, instituția care a aprobat transferul elevului care a provocat mai multe probleme la Școala Coresi din Târgoviște.

Pe surse am aflat că, de câteva zile, părinții din Valea Voivozilor nu și-au mai lăsat copiii la școală, iar băiatul este singur în clasă, dar și în școală, toți elevii fiind acasă. Ieri, în jurul orei 14:00, „protestatarii” au ajuns în fața Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița, unde au fost chemați la discuții de conducerea instituției. Contactată telefonic, inspectorul școlar general. prof. Ileana Nicolaescu, ne-a declarat că nu s-a ajuns momentan la o hotărâre definitivă în cazul copilului agresiv.

„Am discutat cu reprezentanții Consiliului Administrativ al Părinților de la Școala din Valea Voievozilor, în prezența tuturor factorilor care au elaborat acel plan de acțiune despre care s-a vorbit și este în aplicare. De asemenea, am avut un dialog și cu părinții, deși noi puteam să nici nu dialogăm, pentru că vorbisem deja cu reprezentanții dumnealor, dar din respect pentru dânșii, i-am invitat și i-am poftit pe toți în sala de ședință când au venit la protest. Nu am putut lua decizii în urma unei discuții în contradictoriu, mai ales în momentul în care vorbesc 34 de persoane o dată. Vom ieși curând cu un comunicat de presă, noul purtător de cuvânt va transmite acest comunicat în timp util. Momentan, suntem într-o ședință cu părinții pe județ, în acest moment se desfășoară întâlnirea cu părinții din consiliul reprezentativ al părinților din județul Dâmbovița. Activitatea o conduce președintele părinților pe județ, domnul Marian Păiș. Sunt prezenți 100 de reprezentanți în sală, din toate școlile județului Dâmbovița. Discutăm punctual pe legislație, de ceea ce ne permite legea să facem. Dânșii trebuie să înțeleagă că avem drepturi și responsabilități. O parte a părinților au afirmat în cadrul întâlnirii că s-au folosit de presă și presa de dânșii. Aceasta este afirmația lor și au fost mai mulți martori. Au spus că nu au știut că noi suntem deschiși dialogului”, a declarat inspectorul școlar general al IȘJ Dâmbovița, Ileana Nicolaescu.

 

 

Ștefan Khalil