31.01.2018 00:25

Proteste disperate la COS Târgoviște

Proteste disperate la COS Târgoviște
Galerie foto

❚ Sindicaliștii s-au lovit de tentative de boicot la protestul organizat în fața COST ❚ Sindicatul „Valahia” Târgoviște anunță că protestele vor continua la Guvern ❚ Liderul sindicatului, Nicolae Dragodănescu, ne-a declarat că data urmează să fie stabilită în prima parte a lunii februarie ❚ „Dorim să cerem sprijinul celor ce se află la guvernare și parlamentarilor. Vrem să-i informăm încă odată, pe toți, cu situația Combinatului de la Târgoviște”, ne-a mai spus Dragodănescu

 

VIRGIL VOINESCU

 


 

După protestul derulat în fața sediului administrativ al unității, cei 300 de oțelari din cadrul Combinatului de Oțeluri Speciale Târgoviște, membri ai Sindicatului Valahia Târgoviște, anunță continuarea acțiunilor sindicale, de această dată în București, în Piața Victoriei, în fața sediului Guvernului. Totodată, aceștia vor înainta petiții oficialităților județene, locale și, punctual, Jandarmeriei Dâmbovița.

Boicot la protestul din fața COST, dublat de sfidarea jandarmilor

Liderul Sindicatului Valahia Târgoviște, Nicolae Dragodănescu, lider al Cartel Alfa-Dâmbovița, ne-a declarat că pe timpul protestului, de altfel autorizat, „zona publică din fața instituției” indicată drept loc de desfășurare a protestului de administrația locală târgovișteană „a fost cu intenție ocupată, atât cu mașini (una chiar și neînmatriculată), cât și cu garduri așezate acolo de patronat, acest lucru dovedind intenția de a-i încurca pe sindicaliști”. „Ceea ce ne-a indignat a fost că, anunțând Jandarmii că ne este îngrădit spațiul pe care aveam aprobare de protest, unul ne-a ironizat și ne-a amenințat cu amendarea. Cu toții suntem dezamăgiți. Nu ne așteptam să fim astfel tratați într-un moment în care oamenii, de fapt, protestau pentru a face publice unele ilegalități de natură salarială și a determina clasa politică să grăbească găsirea unei soluții care să stopeze demolarea COS Târgoviște și recuperarea rapidă a creanțelor ce sunt datorate de patronat statului”, ne-a declarat liderul de sindicat, Nicolae Dragodănescu, cu precizarea că dorința tuturor membrilor de sindicat este să continue protestele. „Vom merge la București, la Guvern și poate și în Târgoviște. Rămâne însă să luăm o decizie finală, privind, în special, data și locația, în Consiliul de coordonare al sindicatului care se va întruni în prima decadă din luna februarie. Schimbarea de Guvern și de premier ne-a determinat să avem o nouă discuție în Consiliul de coordonare sindical privind calendarul protestelor viitoare. Vom discuta deci și vom vedea cum ne vom organiza, fiindcă dorim să cerem sprijinul celor ce se află la guvernare și parlamentarilor. Vrem să-i informăm încă o dată, pe toți, cu situația din Combinatul de la Târgoviște. Vechiul Cabinet Tudose știa despre ce este vorba și exista preocupare în sensul găsirii soluțiilor potrivite de rezolvare. Dorim acum să obținem și de la noul Guvern sprijin pentru a salva oțelul de la Târgoviște, acesta fiind, în esență, un interes național”, a adăugat Nicolae Dragodănescu.