17.11.2017 00:25

Protest spontan la APIA Dâmbovița

Protest spontan la APIA Dâmbovița
Galerie foto

❚ Pentru că de la 1 ianuarie 2018, după noua lege a salarizării bugetarilor, veniturile salariaților de la APIA urmează să se reducă substanțial, cu sume cuprinse între 700 – 1300 de lei, angajații au întrerupt ieri lucrul pentru a-și manifesta nemulțumirea ❚ „Nu putem să acceptăm acest lucru, trebuie să avem o stabilitate, să avem o garanție a unui venit ca să putem să dăm niște rezultate pozitive ale muncii noastre. Știm că se vehiculează că avem salarii colosale... Avem niște salarii decente raportat la volumul de muncă și la responsabilitățile pe care ni le-am asumat de fiecare dată”, a declarat Oana Năstase, în numele colegilor

VIOLETA STANCIU


Încă un protest spontan la Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA) Dâmbovița! Nemulțumiți de faptul că, de la 1 ianuarie 2018, le scad salariile cu sume cuprinse între 700 și 1300 lei, ieri, între orele 9.00 - 12.00, aproximativ 100 de salariați ai acestei instituții au întrerupt programul de lucru, pentru a protesta în fața sediului APIA Dâmbovița, la fel ca și colegii lor din țară. În numele protestatarilor, a vorbit Oana Năstase, care a ținut să sublinieze că salariații APIA Dâmbovița nu doresc creșteri salariale, deși li s-a promis acest lucru, ci menținerea actualelor venituri și după data de 1 ianuarie 2018. Rămâne de văzut ce se va întâmpla în continuare atât în sistemul bugetar, cât și în cel privat, mai ales că „revoluția fiscală” a deschis deja prea multe „fronturi” și a încins multe spirite.

„Este un protest spontan. Nu vorbesc în calitate de reprezentant al instituției, ci de coleg al celor adunați aici pentru a ne manifesta nemulțumirea pentru că nouă, de la 1 ianuarie 2018, ni se vor diminua veniturile. Salariul nostru net o să înregistreze o scădere între 700 și 1300 lei, deci ceva destul de consistent și nu suntem de acord... E normal să nu fim de acord cu acest lucru. Nu am cerut mărire salarială, cum ni s-a promis, dar ne dorim păstrarea veniturilor actuale, pentru că noi întotdeauna am răspuns prezent și ori de câte ori am fost solicitați am muncit mult peste timpul normal, cel de 8 ore pe zi. Nu vrem să boicotăm calendarul de activități, destul de îndrăzneț, stabilit de conducerea noastră și Ministerul Agriculturii. Vrem să ne rezolvăm toate sarcinile, dar să fim plătiți în condiții normale și nu să ni se diminueze veniturile, mai ales că în centrala noastră, respectiv colegilor din centrală li se măresc salariile. Nouă ne scad, iar lor le cresc și nu e corect. Noi suntem încadrați pe altă grilă. Noi nu suntem serviciu deconcentrat, suntem agenție de plăți și nu e corect. Nu putem să acceptăm acest lucru, trebuie să avem și noi o stabilitate, să avem o garanție a unui venit ca să putem să dăm niște rezultate pozitive ale muncii noastre. Știm că se vehiculează că avem salarii colosale. Avem niște salarii decente raportat la volumul de muncă și la responsabilitățile pe care ni le-am asumat de fiecare dată. Salariile noastre sunt afișate pe site, dar și aici la sediul instituției, declarațiile de avere sunt publicate.. Deci nu vrem creștere salarială, vrem să ni se mențină veniturile actuale. Este vorba de o altă încadrare, pe o altă grilă, și trecerea contribuțiilor, cumulat, au dus la această scădere a venitului net, deși am fost asigurați că nu vom avea pierderi de venituri”, a declarat ieri, Oana Năstase, în calitate de reprezentant al protestatarilor APIA Dâmbovița.