13.01.2021 00:25

"Protest pentru salvarea COST Târgoviște"


Galerie foto

* Plecarea fostului premier, Ludovic Orban, dar și a fostului ministru al Economiei, Virgil Popescu pe alte funcții și venirea la șefia Ministerului Economiei a colegilor de coaliție USR-PLUS i-a bulversat pe sindicaliștii de la COS Târgoviște, care se pare că se lovesc acum de un zid al tăcerii * ,,Nu mai este timp de așteptat. Dacă vă interesează salvarea COS Târgoviște și vreți să le spuneți asta politicienilor aflați acum la guvernare veniți în Piața Prefecturii joi, 14 ianuarie 2021, între orele 12.00-14.00.”

 

Violeta Stanciu

 


 

Săptămâna trecută, dar și în data de 11 ianuarie 2021, conducerea Sindicatului ,,Valahia” Târgoviște a avut întâlniri cu reprezentanți ai coaliției de guvernare de la USR PLUS, pentru a le prezenta stadiul procedurii de preluare de către stat a activelor funcționale de la COS Târgoviște. Plecarea fostului premier, Ludovic Orban, dar și a fostului ministru al Economiei, Virgil Popescu pe alte funcții și venirea în locul lor a colegilor de coaliție i-a bulversat pe sindicaliștii de la COS Târgoviște care se pare că se lovesc acum de un zid al tăcerii.

,,Ne-am întâlnit cu ei pentru că avem acum la Ministerul Economiei un ministru USR PLUS – Claudiu Năsui și de el depinde finalizarea procedurii de preluare. Am cerut o întâlnire cu actualul ministru al economiei pe subiectul COS Târgoviște și încă nu avem un răspuns la solicitarea noastră. Nu mai este timp de așteptat. Dacă vă interesează salvarea COS Târgoviște și vreți să le spuneți asta politicienilor aflați acum la guvernare veniți în Piața Prefecturii joi, 14 ianuarie 2021, între orele 12.00-14.00. Am așteptat destul! Vă aștept joi la protest. Vă rog să aveți masca de protecție și să respectați distanțarea socială și măsurile sanitare”, este mesajul președintelui Sindicatului ,,Valahia” Târgoviște, Nicolae Dragodănescu adresat salariaților de la COS Târgoviște, care se află în șomaj tehnic de foarte mult timp.

 

Comunicat de presă

Joi 14 ianuarie 2021, în Piața Tricolorului din Târgoviște-între orele 12,00 – 14,00 vor avea loc proteste ale sindicatelor afiliate CNS Cartel Alfa – Filiala Dâmbovița, care reprezintă salariații din sănătate, asistență socială, poliție și Combinatul de Oțeluri Speciale Târgoviște. Vom protesta respectând măsurile sanitare legale. Vom protesta pentru următoarele motive : a) Politica de austeritate instituită de actualul guvern; b) Măsurile insuficiente de protecție sanitară pentru personalul din sănătate și asistență socială care are grad ridicat de expunere la virusul Covid-19; c) Întârzierea nejustificată a finalizării procesului de preluare de către stat a COS Târgoviște, în contul creanțelor bugetare; d) Creșterea insuficientă a salariului minim care păstrează în zona de sărăcie cca 1,5 milioane de salariați; e) Înghețare drepturi salariale stabilite prin lege în sectorul bugetar; j) Înghețarea creșterii pensiilor în cuantumul stabilit de lege și lipsa justiției sociale în sistemul de pensii; k) Înghețarea creșterii ISR de la 600 lei la 780 lei (indicatorului social de referință trebuia să crească de la 01 ianuarie 2021 cu 180 de lei, urmând să ajungă la 1200 lei în anul 2023), rămas neactualizat de 12 ani; l) Revizuirea politicii fiscale care taxează excesiv muncă pentru lucrători; m) Lipsa respectului față de legislația în vigoare a guvernului și a autorităților publice locale și centrale (nu s-au acordat beneficiile fiscale de 2500 lei, ce trebuiau acordate personalului expus pe timpul stării de urgență, instituite prin OUG 43/2020);

 

Președinte CNS Cartel ALFA – Filiala Dâmbovița Nicolae Dragodănescu