20.01.2022 00:19

Protest al elevilor la Târgoviște!

Protest al elevilor la Târgoviște!
Galerie foto

*Consiliul Județean al Elevilor a organizat acest protest. Școlarii au refuzat să intre la cursuri, iar cei care au participat la protest au purtat banderole roșii în jurul încheieturii, în semn de revoltă față de decizia Ministerului Educației

 

Guvernul României și-a ,,pus” în cap și elevii! Pregătiți cu pancarte, câțiva elevi au protestat ieri în fața Prefecturii Dâmbovița, împotriva deciziei Ministerului Învățământului de a ridica pragul de acordare a burselor de merit pentru elevii de la media 8,50, la media 9,50.

Consiliul Județean al Elevilor a organizat acest protest. Au fost mobilizați mai mulți școlari din județ. Aceștia au refuzat să intre la cursuri, iar cei care au participat, au purtat banderole roșii în jurul încheieturii, în semn de protest față de decizia Ministerului Educației. Elevii au venit cu pancarte pe care scria ,,Vrem burse școlare, nu pensii speciale” sau ,,Jos cu ignoranța, unde este vacanța?”.

De altfel, elevii din mai multe zone ale țării au ieșit în această săptămână să protesteze. Iată că guvernanții sunt puși sub presiune și de cei mai mici dintre cetățeni. Totuși, notele obținute de elevi în ziua de astăzi nu sunt concludente. Studiile arată că România are peste 42% de tineri analfabeți funcționali, iar procentul este în creștere. Dintre aceștia, sunt și câțiva care reușesc să obțină o medie de cel puțin 8,50, ceea ce ar însemna că în timp, bursa de merit pentru elevi ar putea deveni la fel ca una socială.

 

 

Ștefan Khalil