01.03.2024 00:15

Protecția Consumatorilor și Siguranța Alimentară, în vizorul Prefecturii

Protecția Consumatorilor și Siguranța Alimentară, în vizorul Prefecturii
Galerie foto

Ieri, în Sala Mihai Viteazul (Sala Mică) a instituției Prefectului Dâmbovița, a avut loc ședința Comitetului Consultativ de Dialog Civic, care s-a reunit într-o discuție  privind problemele cu care se confruntă persoanele vârstnice din Dâmbovița. Ședința a fost organizată împreună cu Consiliul Județean al Pensionarilor și Persoanelor Vârstnice. Tema centrală a întâlnirii a gravitat în jurul preocupării Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Dâmbovița referitoare la acțiunile întreprinse pentru informarea și protecția consumatorilor.

Teodora Vandici, comisar al Protecției Consumatorului Dâmbovița și ocupant al funcției de comisar-șef adjunct pentru o perioadă determinată, a fost principalul orator al întâlnirii. Aceasta a prezentat activitatea desfășurată de instituție în anul precedent.

„Momentan, la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Dâmbovița suntem doi comisari de control. În perioada 1 ianuarie - 31 decembrie 2023, în conformitate cu atribuțiile noastre, am desfășurat un număr de 403 acțiuni de control, sancționând 528 de nereguli. Acestea includ 315 amenzi în valoare de 1,8 milioane de lei și 113 avertismente. Totodată, în aceeași perioadă, la CJPC Dâmbovița am înregistrat un număr de 1270 de reclamații”, a transmis Teodora Vandici, comisar al CJPC Dâmbovița. De asemenea, aceasta subliniat și deficitul de personal cu care se confruntă instituția, controalele din teren fiind asigurate doar de trei comisarii.

La ședința de ieri, alături de membrii Comitetului Consultativ de Dialog Social au mai participat, din partea Prefecturii Dâmbovița, Prefectul Claudia Gilia, subprefectul Corneliu Sălișteanu. Președintele pensionarilor de pe Valea Dâmboviței, Dobra Napoleon, i-a transmis comisarului Teodora Vandici că într-un supermarket din zona sa, clienții au semnalat faptul că prețul produselor de la rafturi nu coincide cu cel de la casa de marcat. Mai multe persoane s-au plâns de acest lucru. Comisarul Teodora Vandici a transmis că vor fi efectuate controale în locația respectivă.

 

 

Ștefan Khalil