08.01.2019 00:09

Promovarea, obiectivul principal la Chindia

Promovarea, obiectivul principal la Chindia
Galerie foto

❚ „Cea mai puternică în momentul de față este Chindia, fără falsă modestie. Avem cea mai bună echipă. Nu am fost impresionat de niciun adversar cu care am jucat”, a spus Moldovan. ❚ „Se fac eforturi din câte am înțeles, să se consilideze terenul, stadionul. E destul de complicat, se fac niște evaluări, nu le cunosc și nu mă interesează aceste lucruri. Se fac eforturi, asta știu sigur”, a mai transmis antrenorul Chindiei

 

COSMIN SAVA

 


 

Invitat la Telekom Sport, Viorel Moldovan a transmis lucruri importante despre obiectivele echipei din acest sezon, despre lotul pe care îl are la dispozție, dar a fost dezbătută și problema stadionului. Antrenorul Chindiei a transmis clar că se dorește promovarea în prima ligă, iar dacă acest obiectiv nu se realizează, nu va continua pe banca formației târgoviștene. Moldovan își dorește întăriri și spune că are încredere în jucători, iar aceștia se pot clasa pe un loc direct promovabil. Tehnicianul Chindiei a transmis că nu se gândește unde va juca dacă echipa promovează, pentru că aceste lucruri nu depind de el.

„Puteam să stăm pe primul loc”

„Prima parte a sezonului mă mulțumește până la un anumit nivel. Dacă aveam încă patru puncte în plus eram foarte mulțumit. Așa, pot să spun că sunt mulțumit de parcursul echipei. Avem 13 victorii, cinci meciuri egale și trei înfrângeri. Numai noi, Snagovul și “U” Cluj avem câte trei înfrângeri. Îmi pare rău că pe finalul acestui sezon de toamnă am făcut trei rezultate de egalitate și, așa cum am spus, dacă aveam încă patru puncte în plus, ceea ce însemna două victorii și un egal în cele trei jocuri, mă refer cu Metaloglobus, Luceafărul și acasă cu Energeticianul, era cu totul altceva. Puteam să stau pe o pozție confortabilă, pe primul loc al clasamentului, cu 48 de puncte și să fie Snagovul în spatele meu la două puncte. Dar nu a fost să fie. Pe final de sezon intervin foarte mulți factori care afectează bunul mers al echipei, mă refer aici la jucători accidentați, jucători suspendați, și dereglează puțin mecanismul, ceea ce s-a întâmplat la Chindia. Am avut anumți absenți, care erau foarte importanți în angrenajul echipei și până la urmă asta ne-a costat, pentru că s-a văzut că nu am reușit să câștigăm împotriva unor adversari. Chiar dacă am controlat și am dominat jocul, ne-a lipsit și luciditatea și inspirația în anumite momente la finalizare. Așa, jocurile le-am controlat în totalitate, dar păcat că nu am încă patru puncte în clasament. ăsta este oful finalului de sezon. Așa, în parte, sunt mulțumit de ceea ce au arătat băiații, de modul în care s-au implicat, de tot ceea ce au făcut în aceste șase luni de zile. Trebuie să ne întoarcem mult mai puternici și mai motivați din această vacanță”.

„Nu am fost impresionat de niciun adversar”

„Ne așteaptă un retur foarte complicat, dar am mare mare încredere în grupul pe care îl antrenez. Cea mai puternică în momentul de față este Chindia, fără falsă modestie. Avem cea mai bună echipă. Nu am fost impresionat de niciun adversar cu care am jucat. Le spun și băieților de fiecare dată: «Suntem cei mai buni și trebuie să demonstrăm asta nonstop ». Singurul adversar de care îmi e frică e propria mea echipă. Deci rămâne de văzut. Sigur se vor întări “U” Cluj, Petrolul. Și noi vrem să ne întărim, să găsim calitate, nu cantonate, pentru că nu am nevoie de cantitate. Știu exact ce ne trebuie. Dacă reușim să aducem elementele respective, ne vor ajuta foarte mult. Și la nivel de under 21 avem nevoie și încă vreo trei elemente în toate compartimentele echipei. Să vedem ce vom putea face. Sunt convins că echipe de tradție, atât “U” Cluj, cât și Petrolul, cu bugete mult mai consistente decât al nostru, vor face tot ce le stă în putință să se întărească. Nu e de neglijat nici Clinceniul și nici Snagovul. Nu știu care e situația la Snagov, dar, până la urmă, respectăm pe toată lumea, dar, sincer, nu am fost impresionat de niciun adversar. Dacă echipa mea e capacitată la maxim și e concentrată, nu avem probleme”.

„Sunt mulțumit de toată lumea”

„Nu am făcut nicio listă. Nu vreau să plece nimeni. În momentul de față sunt mulțumit de toată lumea. Am un lot, să zic, echilibrat, dar, pentru a fi mai puternic, avem nevoie de trei elemente, mă refer aici la compartimentul defensiv, cel median și cel ofensiv, plus, la nivel de under, dacă găsim, unul sau doi care să îți aducă un plus și să ai soluție de pe bancă sau de la început. Este foarte important să ai under care să îți aducă ceva în joc, nu să ai mâini moarte, așa cum se spune. Mă gândesc în momentul de față acum să duc echipa în Liga 1 și după aceea să găsesc din punct de vedere calitativ, nu cantitativ, să ne aducă un plus de valoare și echilibru, și să avem soluții de pe bancă atunci când se impune acest lucru. Am suferit din acest punct de vedere pe final, acum. De pe bancă, anumite elemente, nu au adus ceea ce îmi doream eu”.

„Se fac eforturi pentru consolidarea stadionului”

„Suferim la nivel de infrastructură. Nu a fost ușor să găsim condțiile necesare pentru a ne desfășura activitatea corect. Avem la Aninoasa, lângă Târgoviște, un teren unde ne-am mai descurcat din când în când și ne mai antrenam. E chiar un cadru corect, perfect, liniștit, cu un teren foarte bun. Am mai făcut antrenamente pe terenul principal. Înainte ne ajuta și timpul, pentru că am avut o toamnă interesantă și frumoasă, nu a plouat. Am încercat să protejăm pe cât posibil și suprafața de joc, dar la nivel de infrastructură este destul de greu. Pe mine mă interesează strict aspectul sportiv. Eu sper să realizez obiectivele de ordin sportiv, după care ăsta este ultimul lucru la care mă gândesc în momentul de față, unde vom juca dacă vom promova. Nu știu. Se fac eforturi din câte am înțeles, să se consilideze terenul, stadionul. E destul de complicat, se fac niște evaluări, nu le cunosc și nu mă interesează aceste lucruri. Se fac eforturi, asta știu sigur. Nu încerc, trebuie să promovez și vreau să promovez și voi promova, deci trebuie neapărat. Contractul meu este foarte clar: obiectiv promovarea într-un an de zile. O realizez, se discută un eventual contract să continui la Chindia în prima ligă. Nu o realizez, la revedere, mă duc pe drumul meu, asta este viața, ce să facem. Eu mă gândesc ce am de făcut în următoarele șase luni, nu mă gândesc pe termen lung. La fotbal nu e termen lung. Poți să te gândești dacă ești la Manchester, în altă parte, la Paris, să-ți faci stategie. Nu am timp. Acum mă arde pe mine”.