10.02.2023 00:16

Proiectul pentru extinderea rețelei de canalizare a primit finanțare

Proiectul pentru extinderea rețelei de canalizare a primit finanțare
Galerie foto

Un alt proiect important pentru dezvoltarea comunei Raciu este aproape să se realizeze. Recent, a fost  semnat contractul de finanțare pentru Programul Național de investiții „Anghel Saligny” pentru categoria de investiții „Sisteme de canalizare și stații de epurare a apelor uzate, inclusiv canalizare pluvială și sisteme de captare a apelor pluviale”. Anunțul a fost făcut de conducerea Primăriei Raciu pe Facebook. Valoarea totală a investiției este de 5.893.967,24 lei, iar valoarea finanțată de MDLPA este de 5.664.305, 69 lei.

„Obiectul contractului îl constituie alocarea unei finanțări din bugetul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației pentru realizarea obiectivului de investiții” Extindere rețea de canalizare menajeră în comuna Raciu, județul Dâmbovița”, a transmis primarul comunei Raciu, Vasile Grădinaru. În ceea ce privește rețeaua de canalizare, 70% din localitate este racordată la această utilitate, în vreme ce 30% urmează să fie racordată.

Nu în ultimul rând, primarul Vasile Grădinaru anunța cu ceva timp în urmă că va intra în reabilitare, pe fonduri europene și Școala Gimnazială Raciu, fiind întocmite deja studiile de fezabilitate pentru aceasta. Momentan, se așteaptă să se deschidă liniile de finanțare, după care vor începe și lucrările, anunță primarul de la Raciu.

 

 

Ștefan Khalil