17.01.2022 00:14

Proiectul pentru DN 71 provoacă îngrijorare

Proiectul pentru DN 71 provoacă îngrijorare
Galerie foto

*„Valorile inițiale de la care s-a pornit studiul de fezabilitate sunt de acum 17 ani, de atunci și până acum, creșterea este exponențială. Era clar că se preta un drum pe patru benzi între Pucioasa și Târgoviște”, a semnalat primarul orașului Pucioasa, Constantin Ana

 

Semnal de alarmă tras de primarul orașului Pucioasa, Constantin Ana, care a spus că reabilitarea Drumului Național 71, dintre Pucioasa și Târgoviște trebuie realizată pe patru benzi pentru a corespunde noilor condiții de trafic. La sfârșitul săptămânii trecute, președintele CJD, Corneliu Ștefan a venit cu vestea că a fost semnat contractul de finanțare pentru inelul doi de centură ocolitoare al municipiului Târgoviște, un pas important pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere dâmbovițene.

Primarul Constantin Ana spune că este păcat că acest proiect al Consiliului Județean nu va fi completat de un drum pe patru benzi pe DN 71, între Pucioasa și Târgoviște. Mai mult, edilul-șef semnalează că valorile de trafic au crescut foarte mult de la ultimele studii de fezabilitate, care s-au făcut pentru acest proiect, în urmă cu aproximativ 17 ani.

,,Eu sunt inginer auto, specializarea mea este traficul rutier. Când vorbesc despre proiectele pe acest capitol, am o bază în spate. Am fost anunțați că proiectul pentru DN 71, dintre Târgoviște și Pucioasa, nu va fi realizat pe patru benzi, așa cum am propus noi. A fost începută licitația și pentru acest drum, numai că se insistă să se facă doar o bandă pe sens, de la Târgoviște, la Pucioasa. Este de speriat acest lucru, cel puțin pentru mine, din prisma traficului rutier, care este din ce în ce mai dificil.

Inelul doi de centură va veni undeva până în zona Doicești, un lucru frumos, dar păcat că nu putem completa acest proiect, cu un drum pe patru benzi pe DN 71. Să rămâi cu o bandă pe sens la valorile de trafic de astăzi, nu este o soluție. Nu știu ce soluție să găsesc să-i conving să modifice proiectul. Valorile inițiale de la care s-a pornit studiul de fezabilitate sunt de acum 17 ani, de atunci și până acum, creșterea este exponențială. Era clar că se preta un drum pe patru benzi între Pucioasa și Târgoviște”, a semnalat primarul orașului Pucioasa, Constantin Ana.

 

 

 

 

Ștefan Khalil