10.08.2020 00:10

Proiectul FC România a ajuns la final

Proiectul FC România a ajuns la final
Galerie foto

❚ Criza provocată de pandemia COVID-19 a pus stăpânire pe toate domeniile, iar fotbalul nu face excepție. Dificultățile financiare au făcut ca proiectul FC România să ajungă la final. ❚ „Nimeni și nimic, sportiv, nu o să mă facă mai mândru decât numele acestei echipe pe marele Wembley”, a transmis târgovișteanul Ionuț Vintilă ❚ „Consider că am făcut tot ce a depins de noi, cei care ne-am ocupat de acest club, să reușim să găsim banii necesari pentru existența lui. Din păcate, suma necesară pentru următorul sezon nu s-a mai reușit”, a mai transmis fondatorul FC România


COSMIN SAVA

 


 

Cel mai frumos proiect românesc din fotbalul internațional a ajuns la final. FC România a fost înființată în anul 2006 de târgovișteanul Ionuț Vintilă, reușind să atragă atenția și aprecierea în fotbalul englez, dar și să evolueze în FA Cup. Criza provocată de pandemia COVID-19 a pus stăpânire pe toate domeniile, iar fotbalul nu face excepție. Dificultățile financiare au făcut ca proiectul FC România să ajungă la final. În ultima vreme, s-a sperat la apariția unui sponsor, dar nu sa ajuns în acel punct, iar Ionuț Vintilă a hotărât să pună capăt acestui proiect.

Mesajul lui Ionuț Vintilă

„Dragi admiratori ai echipei FC România! Nu mi-am dorit niciodată să scriu aceste rânduri, să simt că aici este sfârșitul, dar după 14 ani de fotbal în Anglia (amator și semiprofesionist), promovări succesive, cupe câștigate, meciuri memorabile, eșecuri sportive, participări în FA Cup, FA Trophy, FA Vase, astăzi se va încheia cel mai frumos capitol sportiv din viața mea, numit FC România, cea mai frumoasă echipă de imigranți din fotbalul englezesc. Motivul: lipsa sponsorilor sau a unor persoane care să susțină proiectul în continuare la acest nivel al fotbalului din UK. Am tot sperat ca printr-un ultim SOS, acest proiect să aibă continuitate, unde cu siguranță niciodată o altă echipă din Diaspora nu va reuși, dar șansele sunt zero. Nimeni și nimic, sportiv, nu o să mă facă mai mândru decât numele acestei echipe pe marele Wembley, numele aceste echipei apărut prin marile publicații din Europa sau apariția acestei echipe la importante televiziuni din lume! Consider că am făcut tot ce a depins de noi, cei care ne-am ocupat de acest club, să reușim să găsim banii necesari pentru existența lui, dar, din păcate, suma necesară pentru următorul sezon nu s-a mai reușit. Mulțumesc tuturor celor implicați în proiect de la începuturile sale, celor care au contribuit financiar, sportiv și suporterilor”, a fost mesajul lui Vintilă prin intermediul paginii oficiale de Facebook a echipei FC România.