14.09.2022 00:13

Proiectul Erasmus "Science is cool"

Proiectul Erasmus
Galerie foto

Ștefan Khalil


Dâmbovița este unul dintre județele cu cele mai multe unități de învățământ acreditate pentru programul Erasmus. Ultimul proiect lansat a fost la Liceul Tehnologic de Transporturi Auto din Târgoviște. Oficialii Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Dâmbovița au anunțat că începând de luna trecută, Liceul Auto este coordonator al proiectului Erasmus+ „Science is cool”.

Astfel, în prima zi a fost vizitată școala, a fost prezentat programul pentru întreaga săptămână și au fost discutate sarcinile partenerilor. Totodată, a fost prezentat sistemul de învățământ din Italia și de testare de bacalaureat la fizică, chimie, biologie și matematică.

Obiectivul acestei întâlniri a fost cunoașterea metodelor noi de evaluare în domeniul științelor în Uniunea Europeană și realizarea de experimente științifice. La întâlnire a participat și conducerea Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița, reprezentată de Ileana Nicolăescu. Iată că unul dintre liceele mai puțin bine cotate din Târgoviște, cu rezultate sub mediocre la examenul național de Bacalaureat, are o șansă în plus la educație și de a crește nivelul de predare.