18.10.2021 00:16

Proiectul de transport public din Târgoviște, extins și în localitățile vecine

Proiectul de transport public din Târgoviște, extins și în localitățile vecine
Galerie foto

*Primăria și Consiliul Județean Dâmbovița, precum și unitățile administrativ teritoriale limitrofe, vor demara un proiect prin care să fie achiziționate autobuze electrice, moderne și ecologice, iar investiția va fi una pe fonduri europene

 

Administrația publică locală din Târgoviște a început investiții serioase pe zona de transport public local. În afara celor 40 de autobuze Mercedes Benz Citaro-Hybrid, la ora actuală se construiește și o stație de capăt în zona străzii Ialomiței, unde se ridică un depou pentru noile autobuze. Recent, primarul Târgoviștei, Daniel Cristian Stan, a anunțat că în perioada următoare, Primăria și Consiliul Județean Dâmbovița, precum și unitățile administrativ teritoriale limitrofe, vor demara un proiect prin care să fie achiziționate autobuze electrice, moderne și ecologice, care să poată fi folosite și în afara municipiului, pentru localitățile din apropiere și nu numai. Investiția va fi una pe fonduri europene, precizează primarul Daniel Cristian Stan.

,,În zona Șoselei Găești vor începe lucrările pentru construirea unei stații de capăt, asta înseamnă că pe ceea ce înseamnă proiectul de modernizare al transportului public local din Târgoviște vom avea un nod de preluare al călătorilor din această zonă și apoi utilizarea mijloacelor de transport în comun care aparțin în acest moment municipalității târgoviștene, este vorba despre autobuzele Mercedes – Benz Citaro Hybrid.

Aș mai adăuga un lucru foarte important pe ceea ce înseamnă transportul public local. Intenția administrației publice locale târgoviștene este aceea ca împreună cu Instituția Consiliului Județean împreună cu unitățile administrativ teritoriale limitrofe și nu numai, să realizăm o zonă urbană funcțională în cazul căreia să se presteze serviciile de transport public local, astfel încât autobuzele noi pe care le achiziționăm pe fonduri europene să poată să depășească granițele municipiului Târgoviște și să realizăm într-adevăr o mobilitate urbană la standarde europene pentru toată lumea.

În primă fază, prin Asociația Municipiilor din România, vom solicita Ministerului Dezvoltării acordul pentru utilizarea autobuzelor noi pe care le avem în proprietatea municipiului Târgoviște. Să sperăm că obținem acest acord odată cu aprobarea noului plan de mobilitate urbană”, a explicat primarul Daniel Cristian Stan.

 

 

Ștefan Khalil