04.02.2020 00:25

Proiectul de modernizare a Parcului Mitropoliei

Proiectul de modernizare  a Parcului Mitropoliei
Galerie foto

* Investiția mult așteptată în zona centrală Municipiului Târgoviște a intrat în faza de execuție, în aceste zile realizându-se organizarea de șantier la Parcul Mitropoliei * Și lucrările pentru investiția Skatepark-ului vor debuta în această săptămână, după ce la ultima ședință a Consiliului Local Târgoviște, a fost aprobat proiectul de hotărâre privind aprobarea Notei conceptuale și a Temei de proiectare pentru obiectivul de investiții

 

Ștefan KHALIL

 


 

Se înmulțesc șantierele în zona centrală a Municipiului Târgoviște! După lucrările de reabilitare din Piața Tricolorului și la Cinematograful Independența, o altă investiție importantă din zona centrală Municipiului Târgoviște a intrat în faza de execuție, în aceste zile, realizându-se organizarea de șantier la Parcul Mitropoliei. Potrivit conducerii administrației publice târgoviștene, această investiție presupune restaurarea ruinelor existente, punerea în valoare și protejarea acestora, refacerea turnului principal de acces în incintă, refacerea zidului vechiului paraclis al Mitropoliei și amenajarea aleilor de acces. În același timp, se va proceda la desfacerea integrală a pavimentului existent și la realizarea unui pavaj nou, diferențiat, în funcție de specificul suprafeței destinate circulației pietonale: zona alei pietonale, promenade, zona de loc de joacă pentru copii și paviment fără rosturi (zona pentru role, skateboard), construirea acceselor în parc de tip plan înclinat (rampă), fără trepte sau borduri în vederea asigurării unui acces facil persoanelor cu dizabilități, bicicliștilor, cărucioarelor pentru copii, etc. De asemenea, zonele verzi ale parcului se vor extinde și înfrumuseța, urmând a se planta vegetație înaltă (8-10 m), vegetație medie (4-6m- plantație de magnolii) sau vegetație joasă ( - gazon și amenajări florale), în total urmând a fi plantați peste 400 de arbori și arbuști. Nu în ultimul rând, fântânile arteziene vor fi reconstruite, vor fi reabilitate toate rețelele de edilitare și se va asigura dotarea cu mobilier urban modern și de bună calitate (băncuțe, coșuri de gunoi, rastel pentru biciclete, figurine urbane, etc), care să satisfacă condițiile de confort, durabilitate și estetică.

Săptămâna aceasta încep și lucrările la Skateparkul din Municipiul Târgoviște

Iubitorii de skateboarding din Târgoviște sunt în culmea fericirii! Lucrările pentru investiția Skatepark-ului vor debuta în această săptămână. La ultima ședință a Consiliului Local Târgoviște, a fost aprobat proiectul de hotărâre privind aprobarea Notei conceptuale și a Temei de proiectare pentru obiectivul de investiții ,,Amenajare drum acces și podeț Skatepark”. Autoritățile locale au anunțat că deja au fost semnat contractul de execuție, iar proiectul va avea finanțare europeană. Edilul Daniel Cristian Stan a vorbit în cadrul ultimei ședințe de CLM despre acest subiect, oferind mai multe detalii. ,,Legat de proiectul Skatepark, cu finanțare europeană, faza de execuție va debuta tot atunci, deci am ajuns practic la ultima etapă. Contractul de finanțare este semnat, contractul de execuție de lucrări este semnat, săptămâna viitoare debutează lucrările și, bineînțeles, până la finalizarea acestor lucrări de investiții trebuie să realizăm și acest proiect, care este un proiect complementar. De asemenea, zona credem că se va ridica foarte mult, este vorba despre o mărire a Parcului Chindia cu aproximativ 4000 de metri pătrați, o zonă care aparținea de Grădina Zoologică Târgoviște, dar care nu mai era utilizată de ceva timp, iar acum va fi un Skatepark, plus calea de acces, plus podețul, iar tot în zona respectivă, la o anumită distanță, bineînțeles, va fi construită pasarela de acces spre Mihai Bravu”, a precizat primarul Daniel Cristian Stan. Consilierii aleși nu au stat prea mult pe gânduri și au aprobat proiectul de hotărâre cu unanimitate de voturi.