16.11.2022 00:13

Proiectul „Sigur pentru copilul singur”

Proiectul „Sigur pentru copilul singur”
Galerie foto

În data de 16 noiembrie a.c., ora 12.00, Liceul de Arte „Bălașa Doamna” Târgoviște lansează proiectul „Sigur pentru copilul singur”, având ca scop conștientizarea copiilor cu vârste cuprinse între 13 și 19 ani (124 de elevi) cu privire la procesul decizional, prin activități nonformale derulate lunar în perioada decembrie 2022 – mai 2023.

Partenerii sunt instituții cu experiență în transmiterea mesajelor educaționale și educative: Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița; CJRAE Dâmbovița, Agenția Națională Antidrog; Centrul Regional de Prevenire Evaluare și Consiliere Antidrog, Arhiepiscopia Târgoviște, Inspectoratul Județean de Poliție Dâmbovița, Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, Direcția de Sănătate Publică Dâmbovița. La masa rotundă sunt invitați să participe, de asemenea, profesori-diriginți, elevi și părinți din clasele vizate de proiect.

Beneficiarii proiectului sunt elevii din grupul țintă, părinții acestora și comunitatea/ comunitățile din care aceștia fac parte. Elevii vor fi sprijiniți să-și dezvolte competențele cu privire la procesul de luare a deciziilor și să reflecteze mai mult asupra consecințelor propriilor decizii, asupra unor acte/ acțiuni întreprinse și să informeze/ consulte părinții cu privire la viața personală.

Părinții vor fi consiliați pentru identificarea problemelor cu care se confruntă copiii și tinerii, respectiv vor fi îndrumați să ofere sprijin copiilor lor. În urma acestor activități, comunitatea, în care numărul deciziilor cu impact negativ scade, va avea mai multe resurse pentru creșterea nivelului de trai.

Activitatea propusă se înscrie în seria de manifestări dedicate „Săptămânii Educației Globale”, mottoul anului școlar 2022-2023 fiind: „Este lumea noastră, să acționăm împreună!".

 

Director, Pr. Prof. Marian Dobrescu