20.01.2015 00:11

Proiectele acestui an depind de buget

Proiectele acestui an depind de buget
Galerie foto

❚ Administrația comunei are planuri mari, însă rămâne de văzut dacă va exista și susținerea financiară ❚ Pe lângă lucrările de asfaltare și branșare la canalizare, există intenția unor noi reabilitări de drumuri și pentru extinderea rețelei de canalizare

V.V.


Primarul comunei Raciu, Vasile Grădinaru, ne-a prezentat proiectele edilitar-gospodăre ști cu derulare în acest an, cu mențiunea că la acest moment lucrul cel mai important așteptat este repartizarea cotei de finanțare de la Ministerul Finanțelor Publice, pentru a construi bugetul local al comunei pe anul 2015.

„Anul acesta, până în luna mai, vrem să finalizăm modernizarea și extinderea Căminului cultural. De asemenea, se va lucra la branșamentele la rețeaua de canalizare pe Măsura 3.2.2 în satele Raciu și Siliște. Pe Programul Național de Dezvoltare Rurală avem proiectul de asfaltare drum local Siliștea-Perșinari, Șoseaua Nouă. Avem și obiective prioritare între care realizarea documentației pentru construcția unui sediu de primărie, extinderea rețelei de canalizare în satele Raciu și Șuța Seacă”, ne-a mai precizat primarul comunei.

 

Noi asfaltări de drumuri și extinderea iluminatului public

Totodată, administrația are în plan realizarea documentației tehnice pentru reabilitarea drumurilor locale rămase neasfaltate în satele Raciu și Șuța Seacă.

„Ne-am gândit că soluția în acest caz este Programul 3.2.2.”, a mai spus edilul localității.

Pe baza solicitărilor venite de la cetățeni, primăria are în vedere extinderea rețelei de iluminat public, între satele Raciu și Șuța Seacă.

„Pentru toate acestea și pentru a ne asigura fondul de salarii necesar funcționării aparatului primăriei, este nevoie de repartizarea cotei de finanțare de la Ministerul Finanțelor și constituirea bugetului local pe 2015”, a concluzionat primarul de la Raciu.