23.01.2023 00:14

Proiecte majore pentru dezvoltarea turismului local

Proiecte majore pentru dezvoltarea turismului local
Galerie foto

Turismul a reprezentat mereu o prioritate pentru administrația publică locală târgovișteană! Astfel, sunt pregătite trei proiecte de anvergură la acest capitol, iar primarul Daniel Cristian Stan spune că acestea nu vor duce doar la îmbunătățirea activități turistice în oraș, dar și la confortul târgoviștenilor. Este vorba despre Pacul Chindia, care va intra într-un amplu proces de reabilitare. Proiectul va fi demarat pe fonduri europene, iar valoarea acestuia va fi undeva la 35 de milioane de lei.

De asemenea, edilul șef a anunțat un alt monument istoric că va intra în reabilitare. Pe lângă „Poarta Dealul – Vânătorilor” va mai fi reabilitat și „Șanțul și Valul Cetății”. Conducerea Primăriei Târgoviște spune că investiția va fi una impresionantă, în cadrul căreia vor fi amenajate parcuri și pistă pentru biciclete, iar monumentul istoric târgoviștean își va recăpăta culoare de odinioară. Valoarea acestui proiect se va ridica la suma de aproximativ 90 de milioane de lei, bani nerambursabili.

 „Nu doar Poarta Dealul – Vânătorilor va intra în restaurare, în zona respectivă vor fi demarate și alte proiecte de natură să îmbunătățească turismul local. Este vorba și despre Parcul Chindia, care va fi reabilitat. Aproximativ 35 de milioane vor fi investiți pentru acesta, tot pe fonduri europene. Un alt monument istoric important care va fi restaurat este «Șanțul și Valul Cetății», care reprezintă poate cel mai important proiect derulat  la nivelul municipiului Târgoviște de punere în valoare a potențialului turistic pe care orașul îl are, alături de intervențiile de la «Curtea Domnească» din Târgoviște. Proiectul de restaurare al «Șanțului și Valului Cetății» va fi în valoare de 90 de milioane de lei, cu precizarea că sunt bani nerambursabili, bani care intră în municipiul Târgoviște și care vor transforma o zonă de aproximativ 61.000 de metri pătrați într-o zonă foarte frumoasă, într-o zonă pe de-o parte amenajată peisagistic integral, pe de altă parte, foarte multe vestigii istorice refăcute, așa cum arăta Valul Cetății în perioada în care a fost construit. Sigur, acesta a suferit și multe intervenții. Vor fi refăcute inclusiv palisadele. Va fi un proiect de natură să contribuie la creșterea activității turistice a municipiului Târgoviște, fără a mai vorbi despre nivelul de confort pentru târgovișteni, deoarece va fi și pistă pentru biciclete, vor fi parcuri, vor fi alei pietonale, vor fi refăcute porțiile, în măsura în care va fi posibil”, a transmis primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan.

 

 

Ștefan Khalil