04.05.2023 00:12

Proiecte îndrăznețe anunțate de Primăria Dobra

Proiecte îndrăznețe anunțate de Primăria Dobra
Galerie foto

Maraton de proiecte pentru comuna Dobra! Luna trecută, primarul Daniel Nica anunța că au fost semnate contractele de finanțare pentru eficientizarea electrică și reabilitarea celor două grădinițe din satele Mărcești și Dobra! Investițiile nu se vor opri aici, potrivit edilului șef.  Recent, a fost semnat contractul de finanțare prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), în care este vizată reabilitarea moderată a clădirii Primăriei Dobra și a căminelor culturale din Dobra și Mărcești.

Proiectul prevede ca toate clădirile să fie montate cu panouri fotovoltaice, sistem de încălzire modern, se vor înlocui elemente de tâmplărie, se vor izola plăcile de la acoperiș și se vor placa pereții (acolo unde este cazul). Primarul Daniel Nica a transmis că valoarea proiectului este de 1.484.549,37 lei. Totodată, acesta a mai anunțat a fost semnat contractul de finanțare pentru reabilitarea moderată a Școlii Gimnaziale „Iulian Rusu” din Mărcești, proiect în valoare de 1.594.937,08 lei, tot prin PNRR.

„În ceea ce privește proiectul pentru Școala Gimnazială, se vor izola  termic pereții, se vor înlocui elemente de tâmplărie, se vor izola plăcile de la acoperiș. Urmează obținerea documentației de autorizare și scoaterea la licitație a lucrărilor, după care vom începe lucrările”, a transmis primarul comunei Dobra, Daniel Nica.

De asemenea, la începutul acestui an, conducerea Primăriei anunța că reabilitarea șanțurilor și podețelor din localitate au fost realizate într-un procent de peste 50%, iar termenul de finalizare al acestei investiții este până  în vară.

 

 

Ștefan Khalil