19.05.2022 00:12

Proiecte importante pregătite de Primăria comunei Raciu

Proiecte importante pregătite de Primăria comunei Raciu
Galerie foto

*Potrivit edilului șef, Vasile Grădinaru, unul dintre obiectivele principale este realizarea și racordarea oamenilor la rețeaua de canalizare, o utilitate extrem de importantă pentru cetățeni

 

Anul trecut, la Raciu, au fost realizate asfaltări de 1,2 kilometri pentru Drumul Județean 720 B, care traversează o parte a satului Raciu. Proiectul a fost făcut în parteneriat cu Instituția Consiliului Județean Dâmbovița. De asemenea, în 2021, o altă investiție finalizată în parteneriat tot cu Instituția Consiliului Județean Dâmbovița a fost amenajarea terenului de sport multifuncțional la Școala Gimnazială Raciu, din satul Raciu.

Acesta a fost făcut prin Programul Județean de Dezvoltare Locală, cu suma totală de 322.213,48 lei cu T.V.A. Consiliul Local Raciu a contribuit cu 201.361,74 lei, iar Consiliul Județean Dâmbovița, cu 120.851,74 lei. Pentru anul acesta, administrația publică din Raciu pregătește investiții majore pentru dezvoltarea comunității locale. Potrivit edilului șef, Vasile Grădinaru, unul dintre obiectivele principale este realizarea și racordarea oamenilor la rețeaua de canalizare, o utilitate extrem de importantă pentru cetățeni.

O altă investiție este extinderea conductei  de gaze naturale. Acesta va fi finanțat prin Programul Național Anghel Saligny. Este vorba despre o extindere, pentru consumatori casnici între satele Șuța Seacă și Raciu, pe o distanță de 400-500 de metri. Nu în ultimul rând, primarul Vasile Grădinaru a mai anunțat că Primăria Raciu are în pregătire și extinderea rețelei electrice.

 

 

Ștefan Khalil