27.09.2021 00:16

Proiecte importante pentru Spitalul Județean de Urgență Târgoviște

Proiecte importante pentru Spitalul Județean de Urgență Târgoviște
Galerie foto

*„Vestea bună este că pe 11 octombrie anul acesta se vor deschide ofertele pentru această investiție, valoarea totală este de peste 18 milioane de lei, iar contribuția Consiliului Județean Dâmbovița va fi de 7 milioane de lei, termenul de finalizare 31 decembrie 2023” , a declarat președintele CJD, Corneliu Ștefan

 

Investiții pentru dezvoltarea sistemului sanitar dâmbovițean! Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan a anunțat recent că sunt în pregătire câteva investiții extrem de importante pentru Spitalul Județean de Urgență Târgoviște! Pentru că infrastructura sanitară a fost mereu o prioritate, mai ales în ultima perioadă, instituția Consiliului Județean și-a îndreptat atenția către această zonă pregătind mai multe proiecte de anvergură. Corneliu Ștefan a precizat că secția Unității de Primiri Urgențe (UPU) din cadrul Spitalului Județean va intra într-un amplu proces de reabilitare, modernizare și extindere. Aceasta va fi dotată cu aparatură de ultimă generație. Investiția se ridica la suma de 8 milioane de lei, dintre care 6 vor fi din bani europeni, restul fiind asigurat din cofinanțarea CJD.

Un alt proiect important tot din cadrul Spitalului Județean este extinderea ambulatoriului. Președintele CJD, Corneliu Ștefan, a anunțat că pentru aceasta se va face clădire nouă, care va cuprinde mai multe secții de tratament. Vestea bună pentru proiectul extinderii ambulatoriului este că din 11 octombrie anul acesta vor fi deschise oferte pentru investiție. Valoarea lui se va ridica la 18 milioane de lei, dintre care 7 vor fi asigurați de Consiliul Județean. Termenul de finalizare va fi până la finalul anului viitor. Președintele CJD, Corneliu Ștefan a oferit mai multe detalii pe acest subiect.

,,Avem câteva investiții importante în perioada imediat următoare, care vor aduce un plus în sistemul de sănătate dâmbovițean. Vreau să încep cu extinderea, modernizarea și reabilitarea Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște. Valoarea totală a proiectului urmărește crearea unei secții de primiri urgențe cu spații generoase, dotarea de aparatură și nu în ultimul rând, dotarea cu aparatură de ultimă generație în secția UPU din cadrul Spitalului Județean de Urgență. Valoarea acestui proiect este de peste 8 milioane de lei, 6 milioane de lei bani europeni, diferența cofinanțarea din partea Consiliului Județean Dâmbovița.

În această perioadă ne aflăm în faza de achiziție publică pentru extinderea și dotarea ambulatoriului din cadrul Spitalului Județean. Din punct de vedere funcțional, acest imobil ce urmează a fi construit va avea demisol, parter și trei etaje. Va fi o clădire total nouă, cu o suprafață desfășurată de peste 2.300 de metri pătrați. La parter vom avea cabinet de boli nutritive, cabinet diabet, cabinet urologie și bineînțeles o sală de tratament. La etajul 1, cabinet de oftalmologie, un cabinet de cardiologie și sălile conexe, la etajul doi se vor regăsi camera de recoltare și cabinetele de oncologie, inclusiv spațiile conexe ale acestora, iar la etajul trei vom avea camere de recoltare, cu un salon de o capacitate de patru paturi.

Vestea bună este că pe 11 octombrie anul acesta se vor deschide ofertele pentru această investiție, valoarea totală este de peste 18 milioane de lei, iar contribuția Consiliului Județean Dâmbovița va fi de 7 milioane de lei, termenul de finalizare 31 decembrie 2023” , a declarat președintele CJD, Corneliu Ștefan.

 

Ștefan Khalil