05.04.2024 00:16

Proiecte de investiții la Universitatea „Valahia” Târgoviște

Proiecte de investiții la Universitatea „Valahia” Târgoviște
Galerie foto

*Finalizarea Corpului C și eficientizarea energetică a Corpurilor A și B se numără printre priorități *„Nu vă ascundem faptul că vom implica și crearea unor parcuri de energii regenerabile, astfel încât aceste clădiri să aibă un consum energetic diminuat”

 

Recent instalată, noua conducere a Universității Valahia Târgoviște a demarat deja procedurile pentru achiziționarea serviciilor de consultanță în achiziții publice în vederea finalizării investițiilor începute în urmă cu ceva timp  în campus, dar rămase nefinalizate din cauza sistării lucrărilor! Este vorba de Corpul C care se găsește în apropierea Rectoratului,  imobil care așteaptă de ani buni să fie pus în funcțiune. Nici celelalte corpuri funcționale ale UVT din Campus, A și B, nu au fost trecute cu vederea de noua echipă  managerială. Rectorul UVT, Ioan Corneliu Sălișteanu a declarat că acestea vor fi reabilitate termic  pentru a se încadra în standardele actuale de eficiență energetică.     

„Ca și dezvoltare viitoare pentru Campusul Universității «Valahia» Târgoviște este evident că primul lucru pe care dorim să-l facem este acela de a finaliza obiectivele de investiții care în momentul de față au lucrările sistate și mă refer la Corpul C din imediata vecinătate a Rectoratului. Pentru aceasta, în Consiliul de Administrație  și ședința de Senat de săptămâna trecută, am aprobat demararea procedurilor privind achiziționarea serviciilor de consultanță în achiziții publice, caietul de sarcini fiind unul complex, pentru un asemenea obiectiv de investiții, pentru a scoate la licitație în cel mai scurt timp restul de lucrare astfel încât să putem închide și acest obiectiv de investiții. Pentru Corpurile A și B existente în momentul de față în campus am aprobat demararea procedurilor legale privind întocmirea unor Studii de Fezabilitate  privind eficiența energetică a acestor clădiri deoarece ele în momentul de față,  așa cum sunt, nu se mai ridică la standardele și așteptările noastre ca și cadre didactice dar și ale studenților. De asemenea urmează un proiect complex în care nu vă ascundem faptul că vom implica și crearea unor parcuri de energii regenerabile, astfel încât aceste clădiri să aibă un consum energetic diminuat”, a declarat, în urmă cu câteva zile, noul rector al Universității ,,Valahia’’ Târgoviște, Ioan Corneliu Sălișteanu în cadrul unei  conferințe de presă.

 

 

Violeta Stanciu