23.05.2022 00:18

Proiect Smart City pentru modernizarea traficului din Târgoviște

Proiect Smart City pentru modernizarea traficului din Târgoviște
Galerie foto

*Valoarea proiectului este de aproape 1,1 milioane euro, din care 922 mii euro, fără TVA, reprezintă cheltuieli eligibile asigurate din Planul Național de Redresare și Reziliență

 

Administrația public locală târgovișteană a implementat un proiect de tipul Smart City pentru semafoare inteligente în trafic. Investiția va fi realizată pe fonduri europene, iar valoarea acesteia se ridică la peste 1 milion de euro. Mai exact, proiectul respectiv este depus în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență al României, Componenta C10 – Fondul local, Obiectul de investiții I.1.2 – Asigurarea infrastructurii pentru transportul verde – ITS/alte infrastructuri TIC (sisteme inteligente de management urban/local).

Astfel, investiția cu titlul „Soluții ITS pentru transportul urban la nivelul Municipiului Târgoviște”, presupune implementarea următoarelor componente: Sisteme inteligente de management urban, respectiv sistem de semafoare interconectate, inclusiv achiziția de semafoare inteligente; Sisteme de avertizare privind adaptarea vitezei; Sisteme de avertizare si asistență anti-coliziune pentru conducătorii de vehicule; Sisteme de siguranță pentru zona cu lucrări; Monitorizarea timpilor de călătorie și a vitezei; Semnalizatoare cu mesaje dinamice; Sisteme de informare a participanților la trafic.

Dotarea și funcționarea unui centru de control al traficului. Valoarea proiectului este de 1.099.597,37 euro, TVA inclus, din care 922.000 euro, fără TVA, reprezintă cheltuieli eligibile asigurate din Planul Național de Redresare și Reziliență, la care se adaugă TVA aferent cheltuielilor eligibile în valoare 175.180 euro, cheltuieli asigurate din bugetul de stat și 2.417,37 euro, TVA inclus, reprezentând cheltuieli neeligibile asumate de către Municipiul Târgoviște.

 

 

Ștefan Khalil