22.02.2024 00:20

Proiect pentru construirea unui parc fotovoltaic la Pucioasa

Proiect pentru construirea unui parc fotovoltaic la Pucioasa
Galerie foto

*Proiectul propune construirea unui parc fotovoltaic cu o putere instalată de 1,2 MW, având o valoare totală de 6.569.080,19 lei, finanțată în întregime prin fonduri nerambursabile

 

Ștefan Khalil


 

Orașul Pucioasa se îndreaptă spre un viitor mai verde și mai sustenabil! Primarul Constantin Ana a anunțat demararea proiectului „Construire parc fotovoltaic necesar autoconsumului oraș Pucioasa, județul Dâmbovița”.

Scopul investiției este de a dezvolta o nouă capacitate de producție pentru autoconsumul energiei electrice din surse regenerabile, cu accent pe energia solară. Obiectivul final vizează sprijinirea unei economii cu emisii reduse de carbon și atingerea obiectivelor asumate de România în cadrul Planului Național Integrat în domeniul Energiei și Schimbărilor Climatice (PNIESC).

„Proiectul propune construirea unui parc fotovoltaic cu o putere instalată de 1,2 MW, având o valoare totală de 6.569.080,19 lei, finanțată în întregime prin fonduri nerambursabile. Această inițiativă inovatoare va acoperi în totalitate consumul de energie electrică al Primăriei, Spitalului orășenesc, școlilor, Centrului Cultural, viitorului bazin de înot și iluminatului public”, a transmis primarul Constantin Ana.

Finanțarea proiectului vine din partea Ministerului Energiei, în calitate de autoritate națională de implementare și gestionare a fondurilor alocate României din Fondul pentru Modernizare (MEFM). Durata de implementare a proiectului este stabilită la 12 luni, iar comunitatea din Pucioasa se așteaptă la beneficii importante în ceea ce privește sustenabilitatea și economia de energie.