10.04.2019 00:21

Proiect internațional la Liceul din Răcari

Proiect internațional la Liceul din Răcari
Galerie foto

❚ Proiectul este finanțat de Comisia Europeană și British Council și presupune schimburi de experiență între Liceul Teoretic „Ion Ghica” din Răcari și Școala „St. Christopher” din Hightown, Marea Britanie ❚ O delegație formată din elevi și membri ai proiectului din Marea Britanie a vizitat, la sfârșitul lunii martie, orașul Răcari, fiind primiți cu ospitalitate de primarul Marius Caravețeanu

 

A.V.

 


 

Liceul Teoretic „Ion Ghica” din Răcari participă la un proiect internațional, finanțat de Comisia Europeană și de British Council, alături de o școală din Marea Britanie. Astfel, patru elevi din Regatul Unit au venit la București și apoi la Răcari, alături de o delegație formată din membri ai proiectului. Aceștia s-au întâlnit cu primarul orașului Răcari, Marius Caravețeanu, au vizitat Palatul Parlamentului și Castelul Bran, au plantat copaci și au luat contactul cu arte și meserii tradiționale românești.

Un grup de elevi din Răcari va vizita Marea Britanie

Urmează ca elevii să desfășoare și alte activități, prin care vor învăța despre drepturile copilului și UNICEF, vor crea postere, iar ulterior, un grup de elevi din Răcari va vizita școala-parteneră „St. Christopher” din localitatea Hightown, Marea Britanie, pentru un schimb de experiență asemănător. Proiectul internațional se intitulează „Being global citizens”, care și-a propus împărtășirea valorilor culturale între cele două unități de învățământ, pe parcursul a doi ani. Atât delegația străină a proiectului, cât și elevii din ambele școli s-au declarat foarte entuziasmați de proiect și nerăbdători să participe la noi activități și schimburi interculturale.