18.08.2022 00:13

"Programul poate fi un sprijin pentru femeile antreprenor"


Galerie foto

*„CCIA Dâmbovița este alături de mediul de afaceri prin informări permanente în acest domeniu privind programele deschise sau care urmează să se deschidă, prin consultanță în utilizarea diverselor platforme cu care ministerele de resort operează”

 

 

Violeta Stanciu


Lansarea Programului Femeia Antreprenor 2022 și lansarea Topului Firmelor din județul Dâmbovița 2022… au fost temele principale ale conferinței de presă susținută ieri la Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Dâmbovița de către directorul instituției, Ștefania Stroică și Alexandra Pârlea, expert accesare fonduri structurale și de coeziune în cadrul CCIA Dâmbovița.

Potrivit directorului CCIA Dâmbovița, Ștefania Stroică conferința de presă a coincis și cu lansarea de către Ministerul Antreprenoriatului și Turismului a Programului Femeia Antreprenor 2022 în ideea de a susține, de a dezvolta și de a informa mediul de afaceri din județ.

,,Noi, Camera de Comerț Dâmbovița, salutăm lansarea acestui mult așteptat program, lansare care va avea loc joi, 18 august, și va dura până pe 30 septembrie, dată până la care aplicanții se pot înscrie în program. Despre Programul Femeia Antreprenor 2022, o caracteristică de bază a acestui program este faptul că este o măsură personalizată în sensul că asigură accesul la finanțare pentru femeia antreprenor. Există clar un deficit între bărbatul antreprenor și femeia antreprenor, acest program încercând să reducă acest deficit. Conform Ministerului Antreprenoriatului și Turismului în România 36,84% dintre antreprenori sunt femei. Prin urmare încurajăm doamnele să acceseze acest program care li se adresează… Sunt femei din Dâmbovița care doresc să aplice pe acest Program. Seminarul de joi, organizat de noi, este programat pentru ora 11:00, exact după deschiderea oficială a Ministerului Antreprenoriatului… Ne propunem un seminar interactiv, cu întrebări și răspunsuri din partea posibililor aplicanți, din partea antreprenoarelor interesate. Seminarul va fi axat pe sesiunea de întrebări și răspunsuri și pe, spunem noi, „Seminar de 10”, zece posibile idei de afaceri raportate la grila de punctaj”, a declarat Ștefania Stroică, director General Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița.