25.11.2022 00:17

Programul „Masa caldă” cuprinde 5 școli

Programul „Masa caldă” cuprinde 5 școli
Galerie foto

*„Se implementa din anul școlar trecut în trei unități de învățământ acest program pilot, program de sprijin guvernamental, tocmai pentru a preveni problematica abandonului școlar, aceasta fiind nu doar o problemă națională, ci și europeană”, a detaliat inspectorul școlar general, Ileana Nicolăescu

 

Programul „Masa caldă” a fost implementat anul trecut la trei unități de învățământ din județul Dâmbovița. La nivel național, nu mai puțin de 450 de școli beneficiază de acest sprijin. Inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Dâmbovița, Ileana Nicolăescu, a transmis că programul Masa caldă va fi extins  în județul Dâmbovița pentru alte cinci școli. Acest  program are sprijin guvernamental, iar reprezentanții IȘJ Dâmbovița se orientează în mediile defavorizate, unde mulți copii provin din familii cu situații financiare speciale. Inspectorul școlar general a mai transmis că menirea  programului Masa caldă este și de a combate abandonul școlar, o problemă care persistă în sistemul educațional din România, și nu numai.

„Într-adevăr, avem masă caldă în anumite unități de învățământ în județul Dâmbovița. La preluarea mandatului am identificat faptul că se implementa din anul școlar trecut în trei unități de învățământ acest program pilot, program de sprijin guvernamental, tocmai pentru a preveni problematica abandonului școlar, aceasta fiind nu doar o problemă națională, ci și europeană. Am avut în vedere comunitățile cu copii din mediile defavorizate. La nivelul Inspectoratului Școlar și în cadrul Consiliului de Administrație, am hotărât să aplicăm pentru extinderea acestui program în cadrul unităților de învățământ; Școala Gimnazială Mănești, Școala Gimnazială Lucieni și Școala Gimnazială Gura Șuții, ulterior școala din comuna Vârfuri și școala din orașul Răcari”, a transmis inspectorul școlar general, Ileana Nicolăescu.

 

 

Ștefan Khalil