23.05.2023 00:16

Programul „Anghel Saligny” dă rezultate pentru infrastructura rutieră

Programul „Anghel Saligny” dă rezultate pentru infrastructura rutieră
Galerie foto

Continuă lucrările celui mai mare proiect de reabilitare a infrastructurii rutiere din municipiul Târgoviște din ultimii 10 ani! Primarul Daniel Cristian Stan a efectuat o vizită de lucru în cartierul Mihai Viteazul din Târgoviște, unde au fost executate primele lucrări din cadrul proiectului menționat, implementat prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, cu finanțare nerambursabilă, în valoare de 21.539.674,38 lei.

Astfel, bulevardele Independenței și Libertății, străzile Calea Domnească, 9 Mai, Virgil Drăghiceanu, Aleea Grivița, Gabriel Popescu, Boerescu Zaharia fac obiectul unor ample lucrări de reabilitare și modernizare, intervenții care vizează atât partea carosabilă, cât și trotuarele. După finalizarea lucrărilor de construcții, vor fi avute în vedere spațiile verzi din întreaga zonă.  Durata de implementare nu va depăși 12 luni, din momentul predării amplasamentului către constructor.

Primarul Daniel Cristian Stan a anunțat că  cel de-al doilea contract de finanțare din cadrul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”, aferent reabilitării străzilor Maior Brezișeanu Eugen, Calea Câmpulung, Ana Ipătescu, Locotenent Pârvan Popescu, Mihai Eminescu, Barăției, Ilfovului, Porumbeilor, Costache Olăreanu, va fi semnat în perioada următoare, licitația de execuție fiind în derulare!

„Dacă acestor investiții le adaugăm proiectul de reabilitare a străzilor Oltului, Ion Neculce, Fructelor, Fluierași si Luceafarului, în privința căruia a fost emis ordinul de reluare a lucrărilor, intervențiile care au în vedere străzile Pădurii, Plantelor (realizate) și Liniștei, investiția care vizează modernizarea și reabilitarea străzii Calea București, realizată în parteneriat cu Consiliul Județean Dâmbovița, dar și lucrările de reabilitare care au vizat bulevardul Regele Carol, străzile Lt. Stancu Ion, Gării sau pasajul peste calea ferată pe DN 72, lângă Pavcom, avem imaginea unei strategii bine articulate de modernizare a infrastructurii stradale a orașului nostru. În plus, se află în faza documentațiilor tehnice și proiectul privind reabilitarea străzilor Nicolae Dobrin, Crizantemei, Profesor Cornel Popa (tronsonul de legatură cu Centura), Bulevardul Regele Carol I (ramura adiacentă), Bulevardul Regele Carol I (tronsonul de legatură cu Bulevardul I.C. Brătianu), Oituz, Vidin, Teilor (completare), Apusului, Prisecii (completare), Calea Câmpulung (nr. 178), Înfrățirii (completare), Lămâiței, în lungime de 2925 m.l.”, a transmis primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan.

 

 

Ștefan Khalil