04.01.2019 00:10

Programări pe internet în Ambulatoriu

Programări pe internet în Ambulatoriu
Galerie foto

❚ „Dacă se implementează acest sistem se va vedea exact când cabinetul medicului este gol, se urmărește în timp real perioada de consultație, se va ști exact cât a stat, cine a stat și cât a muncit. Dar, este un pic dificil și pentru pacient, programarea se va putea face și online, dar și la niște dispozitive electronice cu touchscreen”, a precizat managerul SJUT, dr. Claudiu Dumitrescu ❚ „Trebuie să ne adaptăm fiecărui pacient, ca să nu-l punem în dificultate pentru că s-ar putea să apară probleme ulterioare și nu am vrea totuși să ne lovim de două sisteme în paralel, unul normal și unul electronic, pentru că după aceea este egal cu zero”, a mai spus dr. Claudiu Dumitrescu

 

VIOLETA STANCIU

 


 

Programări în sistem online în Ambulatoriul de Specialitate al Spitalului Județean de Urgență Târgoviște (SJUT) începând din 2019?! Acesta este proiectul IT la care se lucrează în momentul de față la SJUT, pe care conducerea unității medicale vrea să-l implementeze în cursul acestui an, pentru a reduce timpul de așteptare al pacienților, dar și pentru optimizarea activității medicale. Mangerul SJUT, dr. Claudiu Dumitrescu, a declarat recent că se studiază foarte atent problema, astfel încât noul sistem de programări în Ambulatoriu să nu-i bulverseze pe pacienți, dar nici pe medici. „Avem în vedere pentru anul 2019, în cadrul proiectului european pe care îl avem în derulare, un proiect IT prin care să facem programări în Ambulatoriu doar în sistem electronic. Acum studiem, să vedem cum se adaptează acest sistem cetățeanului de rând, fără să-l punem în dificultate, însă implementarea acestui sistem ar însemna o scădere a timpului de așteptare și o optimizare a activității. Pe de altă parte nu știm cum va primi nici partea medicală acest sistem pentru că va fi mult mai riguros. Dacă se implementează acest sistem se va vedea exact când cabinetul medicului este gol, se urmărește în timp real perioada de consultație, se va ști exact cât a stat, cine a stat și cât a muncit. Dar, este un pic dificil și pentru pacient, programarea se va putea face și online, dar și la niște dispozitive electronice cu touchscreen. Trebuie să ne adaptăm fiecărui pacient, ca să nu-l punem în dificultate pentru că s-ar putea să apară probleme ulterioare și nu am vrea totuși să ne lovim de două sisteme în paralel, unul normal și unul electronic, pentru că după aceea este egal cu zero… Teoretic, acest sistem ar putea fi implementat în 2019. Sunt două spitale în țară care au un astfel de sistem, în zona Ardealului, și vrem să vedem cum merge întâi la ei…”, a precizat managerul SJUT, dr. Claudiu Dumitrescu.

„Oricât am controla, am organiza Departamentul de Urgență timpul de așteptare este în continuare îndelungat”

La Departamentul de Urgențe al SJUT „veșnica” problemă rămâne în continuare... timpul de aștepare. „În ceea ce privește sistemul de urgență, aici nu avem ce să facem din cauza deficitului mare de medici specialiști. Vrem să atragem un medic cu competență medicină de urgență, în sistem de colaborare, de prestări servicii, suntem în tratative avansate, dar este încă prea puțin… Oricât am controla, am organiza Departamentul de Urgență timpul de așteptare este în continuare îndelungat, mai ales pentru faptul că pacienții nu înțeleg, din păcate, noțiunea de urgență, pentru ei problema lor e cea mai importantă în momentul acela, dar pentru partea medicală nu prezintă urgență fiecare caz în parte”, a declarat dr. Claudiu Dumitrescu, managerul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște (SJUT).