22.04.2020 09:07

Profesorii nu vor intra în șomaj tehnic

Profesorii nu vor intra în șomaj tehnic
Galerie foto

Inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița, prof. Sorin Ion, a anunțat într-o conferință de presă online că personalul din învățământ nu va intra în șomaj tehnic.

Deși a fost aplicată această măsură în câteva sectoare din domeniul public, guvernanții au hotărât ca profesorii să nu fie afectați de noul cadru care se aplică și în sistemul bugetar.

De asemenea, după sărbătorile Pascale, profesorii vor preda în continuare cursurile prin intermediul aplicațiilor online.  

„A fost o mare frământare în sistem legat de posibilitatea unei stări de șomaj tehnic. Vreau să precizez că acest lucru nu se pune în discuție pentru personalul didactic. Deocamdată suntem în concediu, iar elevii în vacanță. De săptămâna viitoare ne vom relua activitatea, așa cum am făcut-o în ultima perioadă, în mediul online. Este încă în discuție dacă să se aplice această măsură personalului didactic auxiliar și personalului nedidactic. Personal, înclin să cred că nu se va întâmpla nici asta”, a precizat inspectorul școlar general Sorin Ion.