15.04.2014 08:11

Profesorii cu minim 7 la Titularizare, încadrați definitiv

Profesorii cu minim 7 la Titularizare, încadrați definitiv
Galerie foto

❚ Dascălii deja angajați pe bază de contract de muncă pe durată determinată vor putea fi repartizați în unitățile de învățământ unde predau pe perioadă nedeterminată ❚ Liderul SLÎ Dâmbovița consideră „bizar că această Curte, abia după trei ani de la apariția Legii, constată că trebuie făcută o modificare. Însă este foarte bine că se repară această nedreptate”

 

VIRGIL VOINESCU


 

Veste bună pentru cadrele didactice care au obținut minimum 7 la concursul de Titularizare în învățământul preuniversitar și în anul 2013-2014 funcționează în școli cu încadrări pe perioadă determinată. Ele vor putea să fie angajate cu contract de muncă individual pentru perioadă nedeterminată în unitățile de învățământ la care predau.

{GOOGLE_AD_BOX1}

 

Potrivit Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Dâmbovița, „recent, prin Ordin, Guvernul a aprobat modificarea art. 253 din Legea Educației Naționale (Legea nr. 1/2011) în urma deciziei luate de Curtea Constituțională a României nr. 106/2014 publicată în Monitorul Oficial nr. 238 din 3 aprilie 2014, ceea ce va permite profesorilor ce au promovat cu minimum 7 concursul de Titularizare în învățământ și deja sunt angajați pe bază de contract de muncă cu durată determinată să fie repartizați în unitățile de învățământ unde predau pe perioadă nedeterminată”, ne-a explicat inspectorul școlar prof. Victor Ilie, din cadrul ISJ Dâmbovița.

 

Măsura va fi pusă în aplicare imediat după ordinul MEN

În județul Dâmbovița, de modificările ce au intervenit la art. 253 din Legea educației naționale urmează să beneficieze 104 cadre didactice promovate cu minimum 7 la Titularizare.

„Măsura va pusă în aplicare imediat ce Ministerul Educației Naționale va remite inspectoratelor școlare un ordin prin care să anuleze suspendarea art. 253, practic să aprobe deblocarea postului”, a precizat inspectorul școlar.

SLÎ Dâmbovița: Măsură reparatorie și binevenită Sindicatul Liber Învățământ (SLÎ) Dâmbovița apreciază măsura ca „binevenită” pentru cei 104 profesori din județ și 3.200 la nivel de țară care vor beneficia de prevederile acestei modificări din lege.

Prof. Emil Poamă, liderul SLÎ Dâmbovița, a spus că Federația Sindicatelor Libere din Învățământ consideră „bizar că această Curte Constituțională, abia după trei ani de la apariția Legii nr. 1/2011, constată că trebuie făcută o modificare a unui articol (253). Asta înseamnă că atunci când a ieșit legea, în 2011, Curtea Constituțională - care ținea cu o anumită parte - nu a sesizat acest lucru. Abia când s-a schimbat guvernul și când s-a sesizat din nou, a apreciat corect Curtea. În orice caz, măsura care s-a luat acum repară ceea ce nu se îndeplinise. Este foarte bine că se repară această nedreptate”, a precizat prof. Emil Poamă.