23.04.2014 08:05

Procurorii DNA au făcut percheziții în Constanța în dosarul lui Radu Mazăre

Procurorii DNA au făcut percheziții în Constanța în dosarul lui Radu Mazăre
Galerie foto

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au efectuat ieri percheziții domiciliare la trei adrese din municipiul Constanța în dosarul în care este cercetat primarul Radu Mazăre. DNA precizează că perchezițiile au fost efectuate în cauza penală în care Radu Mazăre, Alexandru Mazăre și Avraham Morgenstern sunt cercetați pentru fapte de corupție.

 

În 18 aprilie, judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție au respins contestația DNA și au decis ca primarul Constanței, Radu Mazăre, să fie cercetat în stare de libertate, sub control judiciar, într-un dosar în care este acuzat de luare de mită și fals în declarații.

{GOOGLE_AD_BOX1}

 

Procurorii susțin că, în anul 2011, omul de afaceri Morgenstern Avraham, reprezentantul SC Shapir Structures SRL, i-a oferit lui Radu Mazăre, prin intermediul lui Elan Schwartzenberg, suma totală de 175.000 de euro pentru a facilita câștigarea de către acea societate, în condiții avantajoase, a licitației având ca obiect contractul de construire a Campusului social „Henri Coandă” în valoare de 40.964.030 lei fără TVA (circa 10 milioane de euro).

 

 

 

AGERPRES și Jurnal de Dâmbovița