11.03.2014 07:17

Procesul apartamentului din Bruxelles, la Curtea de Apel Ploiești?

Procesul apartamentului din Bruxelles, la Curtea de Apel Ploiești?
Galerie foto

❚ Tribunalul a decis ieri amânarea pronunțării cauzei până pe 17 martie a.c., după ce reclamantul Consiliul Județean Dâmbovița a formulat excepția de necompetență a Tribunalului - Secția Contencios Administrativ ❚ Apare astfel, din nou, dilema cine ar trebui să judece această cauză: Tribunalul sau Judecătoria ❚ Pârât în proces este fostul președinte al PDL și al CJD, Florin Popescu, și privește recuperarea unei sume de 35.000 de euro folosită pentru întreținerea unui apartament din Bruxelles și constatată ca prejudiciu de Curtea de Conturi

 

VIRGIL VOINESCU


 

Tribunalul Dâmbovița a luat ieri, 10 martie a.c., în discuție la al doilea termen pe fond Dosarul nr. 6435/120/2013 privindu-l pe fostul șef al PDL și al Consiliului Județean Dâmbovița, Florin Popescu. Cauza privește recuperarea unei sume de aproximativ 35.000 euro, constatată de Curtea de Conturi ca prejudiciu adus bugetului CJD, banii fiind cheltuiți pentru întreținerea unui apartament la Bruxelles.

{GOOGLE_AD_BOX1}

 

CA Ploiești, la un pas să stabilească instanța competentă

Tribunalul Dâmbovița a decis amânarea pronunțării cauzei până la data de 17 martie a.c. Jr. Roxana Dumitru, apărătorul reclamantului Consiliul Județean Dâmbovița, a formulat la termenul de ieri excepția de necompetență a Tribunalului – Secția Contencios Administrativ. Potrivit jr. Roxana Dumitru, acest litigiu nu are ca obiect anularea unui act de control al Curții de Conturi.

„În cauză este vorba despre recuperarea sumei de bani constatată prin prejudiciu de Curtea de Conturi Dâmbovița. Dacă Tribunalul Dâmbovița va spune că această instanță nu este competentă să judece cauza, se va crea un conflict negativ de competență ce intră în soluționarea Curții de Apel Ploiești. În aceste condiții, Curtea de Apel Ploiești va trebui să hotărască între instanțele Judecătoriei Târgoviște și a Tribunalului Dâmbovița pe cea competentă să judece”, ne-a declarat jr. Roxana Dumitru.

Vă reamintim că în data de 13 ianuarie 2014, a avut loc primul termen de judecată al acestui proces la Tribunalul Dâmbovița, după ce Judecătoria Târgoviște își declinase competența. Practic, dosarul civil a primit un nou număr și a luat-o de la capăt. Până acum, pârâtul Florin Popescu nu s-a prezentat la nici o înfățișare.