24.05.2023 00:14

Procese câștigate pe bandă rulantă de angajați!

Procese câștigate pe bandă rulantă de angajați!
Galerie foto

*„Ar fi trebuit să nu existe niciun fel de problemă pentru că unde-i lege nu-i tocmeală, dar dacă legea e interpretată și nu e aplicată cum trebuie ce poți să faci? Avem iarăși peste 400 de dosare pe rolul instanței”

 

Drepturi salariale câștigate în instanță de salariații Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei Târgoviște! Cel care se luptă pentru drepturile acestor angajați și care  bate aproape zilnic drumul la instanță pentru a-i reprezenta este liderul de sindicat Nicolae Dragodănescu. Potrivit acestuia, peste 400 de dosare se află pe rolul instanțelor, toate pe aceeași speță – drepturi salariale acordate greșit și toate câștigate! Președintele Sindicatului ,,Valahia’’ Târgoviște, Nicolae Dragodănescu nu înțelege de ce instituția de profil procedează de aceeași manieră și nu calculează corect și conform legii drepturile salariale ale angajaților, mai ales după sute de procese câștigate în instanța de judecată.

,,Pe fiecare zi, dimineața, avem program de instanță! Fără justiție nu se poate. Cele mai multe procese le avem cu Direcția de Asistență Socială, procese pe care le câștigă salariații pe bandă rulantă dar care trebuie soluționate în instanță pentru că altfel nu se poate, în speță drepturi salariale acordate greșit. Ar fi trebuit să nu existe niciun fel de problemă pentru că unde-i lege nu-i tocmeală, dar dacă legea e interpretată și nu e aplicată cum trebuie ce poți să faci? Avem iarăși peste 400 de dosare pe rolul instanței… Sindicatul îi reprezintă în instanță, de aceea avem sindicat, noi ne ocupăm de acest lucru. Într-un fel sau altul Direcția de Asistență Socială care aparține de Primăria Târgoviște trebuia să dea corect drepturile salariale, pentru că sunt drepturi conform legii… E bună de plată pentru că trebuie să plătească și dobânda legală penalizatoare, și inflația, da e bună de plată! Paradoxul este că după sute de procese câștigate dânși procedează de aceeași manieră, adică nu-ți vine să crezi, ai pierdut un proces, ai pierdut 10, ai pierdut 100, calculează Dumnezeule cum trebuie? Ei spun că decât să aibă probleme cu Curtea de Conturi mai bine să ne judecăm și cum zice Instanța? Și Instanța zice la fel în toate dosarele, că salariații au dreptate și că trebuia să li se dea drepturile salariale așa cum spune legea. Nu ai cu cine… Acolo e complicat, degeaba le spui că sunt în neregulă, pentru că nu pățește nimeni nimic. Acolo unde este partidul puternic, nimeni nu mișcă nimic, toată lumea își menține privilegiile, dacă erau în mediul privat se duceau dracului de mult’’, a declarat liderul de sindicat, Nicolae Dragodănescu.

 

 

Violeta Stanciu